Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadovoljan upravitelj

Zatvori su im prenatrpani pa zatvorenike sele u druge zemlje: Jedna zemlja regije na tome će dobro zaraditi

Aktualno Galerija Zatvor - 1 Zatvor - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zatvor - 2 Zatvor - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zatvor - 3 Zatvor - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zatvor - 4 Galerija 1/4 >>
Zbog prevelika broja zatvorenika, Danska će 300 svojih osuđenika poslati u Kosovski zatvor u Gnjilanu. Detalje je provjerila reporterka Nove TV Sara Duvnjak.

Ovih je dana iz kosovskog zatvora u tijeku uklanjanje svih domaćih zatvorenika kako bi se oslobodio prostor za strane. Očekuje ih se tristotinjak, što nije najbolje sjelo stanovnicima Gnjilana, mjesta u neposrednoj blizini zatvora.

"Za nas je glavni problem cesta. Našom seoskom cestom prolaze svi policijski kombiji, njihovi automobili ili auti posjetitelja. Obećavaju da će izgraditi drugu cestu, ali koriste našu i voze jako brzo", žali se Pasjaka Behluli.

Sporazum predviđa da osuđenici upućeni na Kosovo služe kaznu pod istim uvjetima kao u zatvoru u Danskoj, no to neće biti bilo koji osuđenici.

Pročitajte i ovo Zatvorene filijale srbijanske banke Pogoršanje susjedskih odnosa Neočekivani potez Kosova naljutio Srbiju: "To je čin divljaštva, ugrožavate nam opstanak"

"Neće biti pojedinaca koji su osuđeni za terorizam, niti pojedinaca koji imaju doživotnu zatvorsku kaznu. Nećemo imati nikoga tko ima ozbiljne zdravstvene probleme ili koji pate od bilo kakvih psihijatrijskih problema", objasnio je upravitelj Kazneno-popravne službe Ismail Dibrani.

Kad odsluže kaznu, zatvorenici mogu biti deportirani u matične zemlje. Od Danske, Kosovo će za sve dobiti 210 milijuna eura u sljedećih 10 godina. No direktor kaže, to nije jedini benefit!

Pročitajte i ovo Poglavar Srpske pravoslavne crkve Oštre reakcije iz Beograda Bura u Srbiji zbog zabrane kosovskih vlasti: "Oni koji su donijeli odluku čine zlo, ta vrata otvorit će sam Bog"

"1700 ljudi koji su zatvoreni i još 1700 koji rade u ovoj ustanovi, imat će priliku učiti iz najbolje prakse danskog zatvorskog sustava", veseli se upravitelj Dibrani.

Ustanovom na Kosovu upravljat će danski upravitelj.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene