Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nema ulaznica za zadarske navijače u Draženovu domu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
KK Zadar dobio je obavijest poslanu iz PU zagrebačke kako za petu utakmicu finala košarkaškog doigravanja ulaznica za gostujuće navijače neće biti.

"Iz Cibone nam je poručeno kako su najveći dio ulaznica dobili njihovi klupski sponzori, dok će samo manji dio biti pušten u prodaju, ali samo za njihove navijače", govori predsjednik KK Zadar Kristijan Magaš. 

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

"Tvrdim da je to laž. Kontaktirao sam neke njihove sponzore i znam da nisu dobili više ulaznica nego inače, a i zanimanje za utakmicu u Zagrebu je takvo da ne vjerujem da bi se našlo 5000 ljudi koji bi došli", dodaje Magaš.

U KK Zadar ipak nisu odustali od karata za navijače iz Tornada. 

"U najkraćem roku ćemo o ovome obavijestiti sve relevantne ljude, od Olimpijskog odbora preko MUP-a do HKS-a, čak smo već i s nekim ministrima iz Vlade o ovome razgovarali", ustrajan je Magaš te tvrdi da je problem u tome što između dva kluba nema nikakve komunikacije. 

"U srijedu i četvrtak pokušavao sam dobiti čelnike Cibone, ali ni do koga nisam uspio doći. Zato bih sad, preko medija, htio poručiti Ivi Jelušiću kako je ovim potezom nepotrebno do maksimuma podigao tenzije i animozitet između Zadra i Zagreba. Navijači Cibone, točnije gospođa Elza, u Jazine može uvijek doći kao dobrodošao gost", zaključio predsjednik Magaš koji je najavio da će na sastanku Upravnog odbora kluba, održanom nakon zaključenja ovog izdanja, biti govora o mogućnosti da Zadar ne ide u Zagreb na petu utakmicu. 

Reagirao je i sportski direktor Zadra Pino Giergia. 

"Ovakvi su potezi gospodina Bože Miličevića, zvanog Šargarepa, neprihvatljivi. Onemogućiti dolazak našim navijačima na petu utakmicu je čisto zadiranje u osnovna ljudska prava pojedinca koja su garantirana Ustavom. Ipak, moj osobni stav je da ni u kojem slučaju Zadar ne bi smio ne otići na petu utakmicu", rekao je Giergia. 

Druga strana se oglasila izjavom glasnogovornika Ivana Jurkovića koji je bio vrlo jasan. 

" Cibona će prvo vidjeti kolike su potrebe njenih navijača, simpatizera i sponzora. Tek nakon toga će se ustanoviti koliko karata se može prodati Tornadu koji će, ako i dođe u Zagreb, teško dobiti cijeli zeleni sektor", rekao je Jurković.

Napomenimo i to da košarka nije nogomet u kojem gostujući navijači po pravilu uvijek imaju pravo na najmanje pet do deset posto kapacitetea stadiona i poseban prostor za gledanje utakmice i navijanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene