Obavijesti Video Pretražite Navigacija

WTA lista: Kostanić pretekla Šprem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jelena Kostanić je od danas je ponovno najbolja hrvatska tenisačica na WTA listi, budući da je Karolina Šprem izgubila čak 26 pozicija.

Kostanić je prolaskom u 2. kolo Pekinga zaradila 35 bodova što joj omogućilo napredak za devet pozicija i sada je 50. tenisačica svijeta. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna WTA lista: Napredak Šprem i Kostanić Tošić Slika nije dostupna Šprem nije uspjela doći do finala

Upravo je na toj poziciji prošli tjedan bila Šprem, no ona nije uspjela obraniti 85 bodova iz prošle sezone, u kojoj je igrala finale Kolkate, pa je pala na 76. mjesto. 

Ivana Lisjak (143) i Ivana Abramović (161) ostale su na istim pozicijama, dok je Sanja Ančić porazom u 1. kolu Portoroža nazadovala za 15 pozicija i sada je 177. 

Na samom vrhu nije došlo do bitnijih promjena, vodi Francuskinja Amelie Mauresmo ispred Belgijke Justine Henin-Hardenne i Ruskinja Marija Šarapova. Pobjedom u Pekingu Ruskinja Svetlana Kuznjecova pretekla je na četvrtoj poziciji Kim Clijsters, dok je pobjednica Portoroža 15-godišnja Austrijanka Tamira Paszek sa 244. došla na 211. poziciju. 

Priliku za popravak plasmana ovaj tjedan imat će Jelena Kostanić koja na WTA turniru u kineskom Guangzhou igra sa šestom nositeljicom Amerikankom Meghan Shaugnnessy.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene