Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Wimbledon: Ljubičić i Ožegović u 2. kolu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Ljubičić i Nika Ožegović plasirali su se u 2. kolo Grand Slam turnira u Wimbledonu.

Ljubičić je svladao Amerikanca Vincenta Spadeu sa 6:4, 6:4, 4:6, 7:6(4), dok je Ožegović u svom premijernom nastupu na Grand Slam turnirima pobijedila Nijemicu Anna-Lenu Groenefeld sa 6:3, 6:2.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SLUŽBENA DELEGACIJA Jandroković je na finale Wimbledona poveo i sina, u Saboru kažu da je to uobičajena praksa Slika nije dostupna Naši tenisači imaju odličan uvod u Wimbledon

Najbolji hrvatski tenisač nastavio je "travnatu" seriju započetu
proteklog tjedna osvajanjem ATP turnira u Hertogenboschu, iako je igrao na terenu broj 2, poznatijem kao "Groblju favorita" te iako je za protivnika imao Vincenta Spadeu 33-godišnjeg veterana koji je do danas Ljubičića u četiri međusobna susreta dobio čak triput. Ljubičić je 2005. slavio u Miamiu, a Spadea u Monte Carlu (2003) i dvaput u Lyonu (2004, 2005), no nisu nikad igrali na travi gdje je Ljubičić očito jači.

Bila je dominantna Ljubičićeva predstava koju je mogao okončati i u tri seta da nije bilo nepažnje u desetom gemu trećeg seta, izazvane i ljutnjom zbog jedne krive odluke sudaca u prethodnom gemu. 

Smetala ga je i ispravnost "kiklopa", sprave na servis-crti koja ga je višestruko oštetila. Ljubičić je i na početku četvrtog seta upao u probleme jer je Amerikanac došao do novog "breaka" i vodstva 2:0, no Ivanova igra na travi bitno se poboljšala za razliku od prethodnih godina, zahvaljujući savjetima Nikole Pilića. 

Iz problema su ga izvadili odlični bekhendi za izjednačenje na 3:3, a pri kraju seta i posebno u "tie-breaku" i servis, koji nije bio na visini u trećem i četvrtom setu.

Ljubičića u drugom kolu čeka Čeh Jan Hernych koji je nakon s "nulom" izgubljenog prvog seta pobijedio Francuza Marca Gicquela. Sa 28-godišnjim Čehom, 130. na ATP ljestvici, Ljubičić je dosad igrao samo jednom i pobijedio ga 2004. na betonu Indianapolisa.

Zagrepčanka Nika Ožegović (186. na svijetu) iznenadila je u prvom kolu 51 mjesto bolje rangiranu suparnicu Nijemicu Annu Lenu Groenefeld, koja i kad je bila u puno boljoj formi negoli sada, nije mogla ostvariti pobjedu na Wimbledonu. Iako je karijeru provela uglavnom na ITF satelitima, Ožegović nije bila nimalo impresionirana travom Wimbledona, uostalom u glavni turnir je dospjela sa tri značajne pobjede u kvalifikacijama. 

U prvom setu je Ožegović nakon 3:3 napravila dva "breaka", a niz od šest gemova zaredom produžila je i za vodstvo od 3:0 u drugom setu. Nika je servirala za svoju prvu Grand Slam pobjedu kod 5:1, no prvi pokušaj servisa za proboj u drugo kolo propustila je zbog nervoze, da bi posao zgotovila na servis Groenefeld, koja je u cijelom dvoboju imala točno trostruko više neprisiljenih pogrešaka (30) od hrvatske igračice.

Ožegović u drugom kolu igra sa Slovenkom Katarinom Srebotnik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene