Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Engleski nogometni savez (FA) prati razvoj situacije u Arsenalu, tj. budućnost trenera Arsenea Wengera nakon što je potpredsjednik 'Topnika' napustio klub.


The Daily Star piše da bi Wenger (iako navodno uživa potporu Uprave kluba) ipak mogao napustiti Arsenal. 

Vezani članci Slika nije dostupna Wenger traži uvođenje video tehnologije kao pomoć sucima! Slika nije dostupna Wenger: 'Frustrirani smo!'

U Nogometnom savezu su svjesni da je Wengeru prema ugovoru ostalo još 18 mjeseci u Arsenalu, no ipak budno prate razvoj događaja. 

U Wengerovu budućnost nisu sigurni ni u Udruzi navijača Arsenala. Od kluba traže da što prije riješe bilo kakve dvojbe u vezi s Francuzom. 

"Zabrinuti smo kako bi novo stanje u Arsenalu moglo utjecati na poziciju Arsenea Wengera. Povijest nogometa je pokazala da se događaji izvan terena vrlo brzo 'presele' na teren. Stoga tražimo od svih odgovornih, uključujući i Davida Deina, da misle na budućnost kluba. Trenutno najvažnija stvar je Wengeru osigurati novi ugovor", izjavio je glasnogovornik Udruge. 

U međuvremenu, čelnik Arsenala Peter Hill-Wood upravo je to i najavio. 

"Svi znate da su se Dein i Wenger u posljednjih 10 godina izvrsno slagali i siguran sam da će Arseneu nedostajati. Ipak, vjerujem da je 'veza' s nama ostalima također dobra. Nadam se da će to biti dovoljan razlog da produži ugovor s nama, no za sada još nismo išli u detalje", rekao je Hill-Wood. 

I sam je Wenger odbacio spekulacije da napušta klub. Francuz tvrdi da ima dobre odnose s Upravom, ali je dodao i kako je razočaran što je njegov prijatelj Dein napustio klub. 

Dein i Wenger postali su prijatelji još u ranim 90-ima kada je Francuz vodio Monaco.