Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlašić četvrta, zlato za Hellebaut

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić nije uspjela osvojiti medalju u skoku uvis na Europskom prvenstvu u Goteborgu.

Vlašić je s preskočenih 2.01 metara iz prvog pokušaja zauzela četvrto mjesto, što nije bilo dovoljno za medalju, jer su preko 2.03 skakale Belgijanka Tia Hellebaut i Bugarka Venelina Veneva. Šveđanka Kajsa Bergqvist natjecanje je završila ispred Blanke iako je također preskočila 2.01 zbog, ali je imala manji broj neuspješnih pokušaja na nižim visinama. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I Blanka u automobilu Trener Blanke Vlašić oborio djevojčicu na zebri Slika nije dostupna Metamorfoza atletičarke Pogledajte večernje toalete Blanke Vlašić

Blanku je medalje koštao jedan neuspješan pokušaj na visini 1.99 metara, dok je sve ostale visine (1.84, 1.88, 1.92, 1.95) svladala iz prvog pokušaja. Na visini 2.03, što je inače visina njezinog osobnog rekorda, letvicu je dva puta rušila nakon čega je podigla na 2.05, ali nije uspjela preskočiti pa je ostala četvrta.

Belgijanka Hellebaut osvojila je zlato s novim nacionalnim rekordom, koji je ujedno i novi rekord europskih prvenstava, preskočila je 2.03 metara, što je tri cm više od njezina dosadašnjeg osobnog rekorda. Tu je visinu preskočila iz prvog pokušaja, te tako natjecanje završila ispred Veneve koja je 2.03 svladala iz drugog pokušaja što je bilo dovoljno za srebrno odličje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene