Obavijesti Video Pretražite Navigacija

UEFA: Platini upozorio Ukrajinu i Poljsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michael Platini upozorio je na sjednici Izvršnog odbora UEFA-e u Zagrebu čelnike Poljskog i Ukrajinskog nogometnog saveza da ubrzaju s radovima na organizaciji Europskog prvenstva 2012. godine.

"Idućih četiri do šest mjeseci biti će ključnim ukoliko želimo izbjeći probleme u organizaciji EP-a. Moramo zaštititi kredibilitet cijelog projekta. Ovo je trenutak za mobilizaciju i čelnici u obje zemlje moraju shvatiti ozbiljnost situacije. UEFA će učiniti sve što može kako bi pomogla i jednoj i drugoj zemlji," naglasio je prvi čovjek UEFA-e, dok je glavni tajnik David Taylor upozorio. 

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Ilustracija Rat u Europi Poljska bijesni jer je Rusija povrijedila zračni prostor: Varšava traži objašnjenje Moskve

"Pripreme se moraju ubrzati. Više ne želimo obećanja, trebamo garancije da će radovi biti završeni na vrijeme."

Čelnici UEFA nisu direktno kazali da bi Poljska i Ukrajina mogle ostati bez domaćinstva, međutim sasvim je jasno da su dobile posljednje upozorenje. UEFA je nezadovoljna radovima na stadionima, autocestama, hotelima, zrakoplovnim lukama i ostalom infrastrukturom. S obzirom da niti Hrvatska i Mađarska nemaju završene potrebne stadiona, kao rezervna opcija nameće se Italija premda je Taylor naglasio kako UEFA nije razmatrala alternativno rješenje i zemlju koja bi mogla ugostiti EP.

Izvještaj o trenutačnom stanju u Poljskoj i Ukrajini glavna je tema svih razgovora u Zagrebu koji je ugostio predstavnike europskih nogometnih federacija na XXXII. Kongresu UEFA-e. "Od kada su Poljska i Ukrajina prošlog travnja dobile domaćinstvo u obje zemlje se narušila politička stabilnost," kazao je glavni tajnik UEFA na novinarskoj konferenciji, te dodao "Čini mi se da se politička situacija u posljednje vrijeme popravila, no vrijeme curi, a radovi se odvijaju suviše sporo."

Predsjednik Poljskog nogometnog saveza Michal Listkiewicz je u izjavi za Reuters potvrdio ozbiljnost situacije, ali i naglasio kako nema bojazni od gubitka domaćinstva.

"Prošlogodišnja politička previranja usporila su radove. Međutim, situacija se popravila i organizacija EP-a nije ugrožena," kazao je Listkiewicz, dok je predsjednik Ukrajinskog nogometnog saveza, Grigori Surkis dodao: "Nažalost, današnjem stanju su pridonijeli izbori u obje zemlje, no vrlo sam optimističan i uvjeren kako projekt organizacije EP-a nije ugrožen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene