Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U euforiji slavlja igrači pogubili stvari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
- Nakon dva mjeseca odricanja i napora koji su rezultirali osvajanjem zlatne medalje na SP-u i svečanim dočekom pred nekoliko desetaka tisuća ljudi, većina naših vaterpolista krenula je kućama. No, neki od njih Trg su napustili olakšani za dio stvari, koje su pogubili u euforiji slavlja.

- Ništa strašno, bila je gužva, bilo je veselje, nikog od njih nije briga za to. Atmosfera na dočeku bila je sjajna, prava euforija, rekao je prilikom gostovanja u Temi dana Nove TV predsjednik HVS-a Perica Bukić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Perica Bukić u Kući slavnih Slika nije dostupna Perica Bukić 2008. u Plivačkoj kući slavnih

Bukić je kratko remizirao događanja u posljednje dvije godine, otkad je na mjesto izbornika doveden Ratko Rudić.

- Bilo je dosta otpora prilikom njegovog dovođenja tako da sam osobno tražio punu podršku premijera Sanadera za taj projekt. Pokazalo se da smo bili u pravu i drago nam je zbog toga jer je profitirao hrvatski vaterpolo, kaže Bukić.

Nisu se, kaže, pokolebali ni nakon neuspjeha na EP-u u Beogradu, kada su ponovno krenule otvorene kritike i prozivanja Rudića i vodstva vaterpolskog saveza.

- Analizirali smo cijelu situaciju i utvrdili smjer u kojem trebamo ići. Ratko Rudić na najbolji je način spojio mladost i iskustvo, motivirao igrače, pronašao igru i tu smo gdje jesmo, na vrhu svijeta, rekao je Bukić.

Stvorena je složna ekipa pod vodstvom čovjeka koji u svakom trenutku zna što hoće.

- Rudić želi biti prvi i mi igrači uskoro smo uvidjeli da on točno zna kako to postići. Stekao je naše povjerenje, ozračje u reprezentaciji je postalo odlično, radili smo po njegovim napucima jer smo shvatili da on zna što i zašto nešto hoće. To i jest njegova najveća prednost pred drugim trenerima - ima viziju za cijelo natjecanje i tu viziju provodi u djelo, rekao je kapetan Zdeslav Vrdoljak.

Bukić i Vrdoljak osvrnuli su se i na OI u Pekingu koje su sve bliže.

- Sad imamo kvalitetnu podlogu, rezultat i ekipu i zašto se ne nadati još jednom uspjehu. Iako, bit će teško, te godine igra se i EP, rekao je Vrdoljak, dosdavši da namjerava i cijeli taj ciklus 'izgurati' s momčadi, unatoč svojih 36 godina.

- Slađe je braniti nego osvojiti, zaključio je Bukić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene