Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trkač bez nogu dobio dozvolu za nastup na OI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna od najvećih priča skorih Olimpijskih igara u Pekingu mogao bi biti južnoafrički trkač bez nogu, Oscar Pistorius. Njemu je nakon višemjesečne borbe, manje od tri mjeseca prije Igara, dopušteno da nastupi u ravnopravnoj konkurenciji s trkačima bez invaliditeta.

Još kao bebi s urođenom manom amputirane su mu obje potkoljenice. No fantastičnom upornošću i hrabrošću, ali i uz pomoć vrhunskih ortopedskih pomagala, Pistorius je ostvario vrhunsku sportsku karijeru. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Provjereno, 17.06. u 21.05 Pavković: Nisam popustio ništa, samo sam jači Slika nije dostupna POI: Pistorius u lovu na trostruku krunu

Danas mu je 21godina i dovoljno je mlad i hrabar da se okuša protiv trkača s nogama. No Svjetska atletska federacija zabranila mu je nastup na Olimpijskim igrama. 

'Kad smo u prosincu doznali za zabranu, bilo je to vrlo teško vrijeme za mene, svih ovih nekoliko mjeseci', kaže Pistorius.

Atletska federacija svoju je odluku obrazložila time da je Pistorius na svojim pomagalima u prednosti pred trkačima bez invaliditeta!

No on nije odustajao. Žalio se Sudu sportske arbitraže, i dobio.

'Mogu reći da je istina pobijedila. Ovo je veliko olakšanje. Dobio sam novu priliku za ostvarenje svog sna: sudjelovati na Olimpijskim igrama', izjavio je Pistorius.

Ako ne za nastup u Pekingu, Pistorius bi u idućih par mjeseci svoje najbolje vrijeme morao spustiti za čitavu sekundu. Bit će teško, no zato od iduće sezone najavljuje potpuno posvećivanje utrkama protiv trkača bez invaliditeta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene