Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trkaču bez nogu nedostajalo 70 stotinki do sna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije nešto više od dva mjeseca trkač bez nogu Oscar Pistorius ispunio je dio svog sna. Na sportskom arbitražnom sudu dobio je priliku natjecati se za Olimpijske igre u Pekingu. No, sinoć je propustio posljednju priliku da istrči olimpijsku normu na 400 metara.

Kad je njegov slučaj u pitanju, ne možemo upotrijebiti riječ poraz ili neuspjeh. Čovjek koji je rođen bez obje fibule, a noge su mu amputirane već u prvoj godini, nakon smrti majke zbog liječničke pogreške prije 5 godina imao je samo jednu želju - Olimpijske igre.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ramzi neće nastupiti u utrci na 5.000 metara Slika nije dostupna Ergotić: Došli smo u Peking po dvije medalje

U Luzernu je imao posljednju priliku za istrčavanje potrebne norme za utrku na 400 metara i nije uspio. Dionicu je istrčao za 46 sekundi i 25 stotinki, svoj osobni rekord, ali 70 stotinki manje od norme za Olimpijadu.

Ipak, postoji još jedna prilika da ostvari san svakog sportaša. Izbornik južnoafričke atletske reprezentacije može ga uvrstiti na popis olimpijaca za štafetu 4 puta 400 metara.

Njegova priča došla je i do Hollywooda - Tom Hanks želi snimiti film o "Blade runneru".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene