Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Toni Kukoč okončao karijeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan uoči početka nove NBA sezone jedan od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena Toni Kukoč objavio je da završava igračku karijeru u 38. godini.

Kukoč je odluku o prekidu karijere donio nakon neuspjelih pregovora sa Chicago Bullsima, jedinim klubom za koji je Splićanin, zbog obiteljskih i sentimetalnih razloga želio igrati u novoj sezoni, iako je dobivao ponude od drugih NBA i europskih momčadi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ljubav na prvi klik Ususret Valentinovu: Ljubav na fejsu Slika nije dostupna Stan i ušteđevina Dio imovine obitelji Cetinski blokiran

Popularni "Pink Panther" imao je iznimnu karijeru koju je započeo u splitskoj Jugoplastici, a igrao je i za Benetton, Chicago Bullse, Philadelphia 76'erse, Atlanta Hawkse i Milwaukee Buckse.

Najveće domete u klupskoj konkurenciji Kukoč je ostvario sa
Jugoplastikom s kojom je triput bio prvakom Europe (1989, 1990. i 1991), dok je sa Chicago Bullsima također triput osvajao naslove NBA prvaka (1996, 1997 i 1998).

Kao član reprezentacije bivše države ima dvije zlatne medalje na Europskim prvenstvima (1989 i 1991) i naslov svjetskih prvaka iz 1990., dok je igrajući za hrvatsku reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. osvojio srebrnu medalju.

Među brojnim priznanjima ističe se nagrada za najboljeg košarkaša Europe, koju je osvajao triput, a u NBA-u je bio i najboljim šestim igračem lige.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene