Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Teško protiv Estonije, stiže Rusija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iza estonskih vrata grmjelo je 'Volim te, Hrvatska', a dvije baklje na početku bile su signal da među navijačima ima i onih s opasnim namjerama. No, podrška, koja je stizala iz 'kockastih' grla nije odmah probudila Bilićevu momčad. Na kraju smo slavili s 1:0, strijelac Eduardo.

Krenuli smo pod ručnom, Estonci su stajali blizu, branili se sa šest igrača duboko i tri elastično, te preskakanjem, a kako drukčije, u nekoliko navrata uzbudili domaću publiku, piše Večernji list. 

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini Estonski ministar vanjskih poslova "Uskoro ćemo vidjeti punu mobilizaciju u Rusiji! Putin će dići 400.000 ljudi i neće sve poslati samo u Ukrajinu" Screenshot Maksimir slavi Građani počeli prijavljivati potres u Zagrebu, a onda je stiglo objašnjenje koje nisu očekivali: "Nije potres..."

Dvjestotinjak naših 'smrznulo' se kada je Stipe Pletikosa u 18. minuti promašio jednu loptu, no s estonske glave ona je krenula umjesto u prazna vrata na našu sreću prema korneru. 

Petrić je dvaput oprobao svoj udarac iz zone 20 metara od Pooma, no i dalje smo igrali nekako rezervirano. Dobro, bilo je nekoliko lijepih proigravanja, pa i pokušaja, no nedostajala nam je brža, življa igra.

Po bokovima nismo uspjeli probiti, sve je ostalo na tom da Eduardo ili Petrić, uglavnom leđima okrenuti estonskim vratima, prime loptu pa što se dogodi.

Tako je iz jedne akcije u 32. minuti koju je finim probojem po desnoj strani započeo Vedran Ćorluka, a loptu nije dobro primio Kranjčar, pa mu se odbila do Eduarda, koju je na majstorski način sjajnim udarcem s 18 metara pospremio iza Pooma.

Za važno vodstvo i priliku da se u nastavku odigra bolje, jer u prvom činu estonske predstave nije to bila ona Hrvatska koju smo naviknuli gledati u kvalifikacijama.

U drugom dijelu Bilić je pokušao unijeti živost izmjenama, ali bez konkretnijeg učinka. Dapače, spasio nas je Pletikosa u 80. i 83. minuti. Prvo je poslije kornera izvadio jednu loptu ispod vratnice, a onda vršcima prstima skrenuo neugodan udarac s dvadesetak metara. Estonci su nas čak stisnuli u finišu.

Srećom, pišu se tri boda, novi korak prema EP 2008. Međutim, Bilićevi kockasti morat će svakako odigrati puno kvalitetnije s Rusijom u srijedu na Maksimiru.

Ranije danas Rusija je kod kuće pobijedila Andoru 4:0. Izrael je pobijedio u Makedoniji sa 2:1. U srijedu igraju Hrvatska - Rusija, Estonija - Engleska i Andora - Izrael.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene