Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svjetski prvaci kod kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon osvojenog zlatnog odličja na 12. svjetskom vaterpolskom prvenstvu u Melbourneu danas su, preko Kuala Lumpura i Amsterdama, u Zagreb doputovali svjetski vaterpolski prvaci - reprezentativci Hrvatske.

Zrakoplov Croatia Airlinesa na redovnoj liniji iz Amsterdama stetio je u Zagrebačku zračnu luku točno u 13,26 minuta, a iz zrakopova je prvi izišao kapatan naše reprezentacije i najstariji igrač Zdeslav Vrdoljak.

Pročitajte i ovo Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija Zlatna poluga I banke ulažu Zlato nikad nije bilo skuplje, a cijena će mu još porasti. I ne, to nije dobra vijest

Nekoliko stotina oduševljenih navijača, ali i bivših vaterpolista iz svih generacija i reprezentativnih suigrača, predvođenih Ozrenom Bonačićem, Zlatkom i Dubravkom Šimencom, Ćirom Kovačićem, Miroslavom Poljakom, Milivojem Bebićem, Tomislavom Paškvalinom, Tinom Vegarom i Vjekoslavom Kobešćakom dočekali su Rudićeve odabranike u Salonu zračne luke. 

Tamo ih je prvi pozdravio gradonačelnik Velike Gorice, Tonino Picula, a dobrodošlicu im je zaželio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Bandić je istaknuo da je glavni grad Hrvatske ponosan što nakon nezaboravnih dočeka nogometaša 1998. godine, Janice Kostelić 2002., rukometaša 2003., Janice i Ivice Kostelić 2003., rukometaša 2004. te tenisača pobjednika Davisova kupa 2005. sada dočekuje i zlatne vaterpoliste predvođene najboljim vaterpolskim trenerom na svijetu Ratkom Rudićem.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša zahvalio je svim igračima, te posebno treneru Ratku Rudići i predsjedniku HVS-a Perici Bukiću.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac rekao je svojim rezultatima, ali i ponašanjem hrvatski vaterpolsisti postali uzor 600.000 učenika i 180.000 studenata širom Hrvatske.

Uime vaterpolske reprezentacije prvi se na dočeku zahvalio
predsjednik HVS-a Perica Bukić koji se zahvalio svima koji su
financijski pripomogli u ostvarenju projekta hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Izbornik i najtrofejniji vaterpolski trener Ratko Rudić nije krio
oduševljenje i sreću uspjehom, ali nije zaboravio istaći niti da su "igrači najzaslužniji za ovaj uspjeh i to ne samo ova 13-orica, jer su ravnopravni članovi ove reprezentacije i Volarević, Dobud i Antonijević", istaknuo je Rudić naglasivši da je izuzetno važna bila i podrška Upravnog odbora HVS-a koji je od početka podržavao projekt stvaranja kompaktne i snažne reprezentacije.

Uime svih igrača na dočeku se zahvalio kapetan Zdeslav Vrdoljak ističući ponos i zadovoljstvo što će od sada vaterpolisti biti uzori djeci u Hrvatskoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene