Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Strani mediji: Hrvatska zasluženo pobijedila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strani mediji pohvalili su hrvatsku predstavu u dvoboju protiv bivših svjetskih prvaka i istakli kako je Hrvatska do pobjede došla posve zasluženo.

Britanski Reuters u svom izvještaju iz Zagreba navodi da su bodove hrvatskoj reprezentaciji donijeli Brazilac i bizarni autogol Garrya Nevillea, ali novinar ističe da su tri boda ostala u Zagrebu sasvim zasluženo.

Pročitajte i ovo Navijači Hajduka probili ogradu i upali na teren Dnevnik Nove TV pita Smatrate li da su postojeće kazne za huligane dovoljne? Ovako ste glasali u Dnevniku Nove TV Krali aute vučnim vozilom Dolijao dvojac Operirali po Novom Zagrebu i Maksimiru: Policija otkrila kako su domišljati mladići krali automobile

"Vratar Paul Robinson u prvom poluvremenu je sačuvao Englesku od rezultatskog minusa, no u nastavku utakmice načinio je nevjerojatnu pogrešku nakon koje povratak više nije bio moguć. Hrvatska je dominirala cijelu utakmicu i zasluženo je pobijedila," piše Reuters.

Njemačka agencija DPA navodi kako je Engleska doživjela ponižavajući poraz u Zagrebu za koji je najzaslužniji vratar Paul Robinson koji je uručio poklon Hrvatima primivši rijetko glup pogodak.

Britanski BBC piše kako su Robinson i njegovi suigrači još jednom razočarali na terenu, ali i da je izbornik Steven McClaren načinio pogrešku kada je postavio 3-5-2 formaciju. "Ta je formacija donijela niz pogreška engleske obrane i brojne prilike za hrvatski sastav. Srećom u prvom poluvremenu je Robinson bio raspoložen," piše novinar BBC-a.

Guardian piše kako je Hrvatska nastavila svoj niz bez poraza na svom travnjaku koji je započela 1994. godine i očitala nogometnu lekciju engleskoj reprezentaciji.

Eurosport, koji je uživo prenosio utakmicu, na svojim internetskim stranicama piše "Hrvatska je kaznila kaotičnu Englesku prikazujući odličnu igru, te hrabrost na terenu."

Britanski tabloid The Sun već je na svoj site postavio snimku kako lopta prolazi pored vratara Robinsona. "Užasno glupa pogreška Robinsona i pogodak Brazilca Eduarda doveli su Hrvatsku do vrlo jednostavne pobjede protiv loše Engleske," piše The Sun.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene