Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fantastičan spust Ivice Kostelića!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Subota u Chamonixu zauvijek će ostati mjesto najljepšeg mogućeg sjećanja za Ivicu Kostelića. Ove je subote u tom francuskom skijalištu Ivica upisao senzacionalan rezultat u spustu, svoj prvi top ten plasman u karijeri u najbržoj disciplini Svjetskog kupa.

Ivica Kostelić nastavio je veliku sezonu. U francuskom Chamonixu, u sedmom spustu sezone, najbolji je hrvatski skijaš upisao senzacionalno osmo mjesto što je sportski podvig i jedan od najvećih rezultata njegove karijere. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kostelići kod josipovića 'Veliki sportski uspjeh na diku Hrvatske' Slika nije dostupna Ivicu djevojka prati na svakom koraku

Do prošle subote i čuvenog spusta na Streifu u Kitzbühelu, Ivica nikada nije osvojio bod u spustu, a onda je samo tjedan dana kasnije u olimpijskom Chamonixu, smještenom ispod Mont Blanca, osvojio briljantno i u mnogočemu povijesno osmo mjesto. 

Sve je prošlo u znaku broja 8 jer je Ivica za pobjednikom, Amerikancem Marcom Sullivanom, zaostao točno 88 stotinki. Isti je zaostatak upisao i Švicarac Ambrosi Hoffmann.

Na prvom prolaznom vremenu Ivica je imao najbrže vrijeme, a onda se zaostatak minimalno povećavao za ulazak u cilj na sedmom mjestu, za veliko slavlje i uspjeh vrijedan divljenja. 

Kostelić vozi veliku sezonu, ušao je u formu u svim disciplinama i još jednom potvrdio da je vrh muškog svjetskog skijanja. 

Svi oni koji potpuno i duboko prate skijanje znaju koliko je ovo velik uspjeh, i koliko je Ivica u ovoj sezoni napravio pravih, pobjedničkih rezultata. Kapa do poda za sve i iskrene čestitke našem majstoru. 

Već sutra priča ide dalje, jer je u Chamonixu na rasporedu superkombinacija. Nakon ovakvog spusta našeg najboljeg skijaša, sutra je stvarno sve moguće.

Naglasili smo da je Ivica u cilj ušao sedmi, no, nakon njega, spustaški rezultat karijere ostvario je i Austrijanac Rainer Schönfelder koji je osvojio četvrto mjesto sa točno pola sekunde zaostatka za Sullivanom, a Ivicu spustio na osmo. Sutra će u super-kombinaciji Schönfelder biti možda i najveći favorit za pobjedu.

Na pobjedničko postolje spusta u Chamonixu stigao je dakle najbrži Marco Sullivan, koji je tako ostvario prvu pobjedu u karijeri, a drugo postolje sezone jer je drugi bio u kanadskom Lake Louiseu. 

40 stotinki za Sullivanom zaostao je vodeći čovjek spustaškog poretka Švicarac Dider Cuche, dok je prvo postolje sezone na trećem mjestu ostvario izvrsni Slovenac Andrej Jerman koji je zakasnio 46 stotinki.

Ako smijemo baciti pogled prema postolju, Ivica je za trećeplasiranim Jermanom zaostao manje od pola sekunde, točnije - 42 stotinke. 

Definitivno se slažemo s razmišljanjima skijaških stručnjaka i najavljujemo da će ovaj spust biti velika prekretnica u karijeri Ivice Kostelića. Jednom je već bio vrh muškog skijanja s naslovima svjetskog slalomskog prvaka i olimpijskog kombinacijskog srebra, ali Ivica je sada još bolji, brži i kvaliteniji. 

Ovakav Ivica Kostelić zaista može sve, a vjerujte da ne pretjerujemo ako kažemo i napišemo da je danas podsjetio na sestru Janicu.

Sutrašnja spektakularna super-kombinacija iz Chamonixa započinje utrkom kombi-spusta u 11:00, dok je vožnja slaloma na rasporedu u 14:00

Obje vožnje izravno pratite u programu Nove TV.

Poredak u Svjetskom kupu skijaša:

UKUPNI POREDAK

1. Benjamin Raich (AUT) 892 boda

2. Didier Cuche (ŠVI) 874

3. Bode Miller (SAD) 867

4. Jean-Baptiste Grange (FRA) 636

5. Daniel Albrecht (ŠVI) 576

18. Ivica Kostelić (HRV) 338

POREDAK U SPUSTU

1. Didier Cuche (ŠVI) 464

2. Bode Miller (SAD) 399

3. Michael Walchhofer (AUT) 343

4. Marco Sullivan (SAD) 278

5. Andrej Jerman (SLO) 241

32. Ivica Kostelić (HRV) 34

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene