Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kostelići kod josipovića

'Veliki sportski uspjeh na diku Hrvatske'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je najboljega svjetskog skijaša i hrvatskog reprezentativca Ivicu Kostelića i članove njegove ekipe u povodu osvajanja Svjetskoga skijaškog kupa i velikoga kristalnog globusa te dvaju malih - u slalomu i superkombinaciji.

Nakon razgovora predsjednik Josipović je izjavio novinarima kako mu je bila čast i zadovoljstvo primiti Ivicu Kostelića, njegova oca i trenera Antu Kostelića i cijeli tim, jer 'ono što su napravili je veliko sportsko dostignuće na ponos i diku njima, a i Hrvatskoj. Njihov primjer vrlo dobro pokazuje kako jedna mala zemlja može imati puno uspjeha kad se puno, vrijedno i naporno radi', istaknuo je predsjednik Josipović.

Čast nam je da smo primljeni kod predsjednika i veliko nam je zadovoljstvo što smo mogli u vrlo ležernom tomu popričati o skijanju i tehničkim detaljima, a o čemu je iskazao veliko zanimanje i jako mi je drago da kod predsjednika postoji takvo zanimanje, rekao je Ivica Kostelić.

'Predsjednik nije skijaš, ali je znatiželjna osoba i to mi je jako drago, jer mislim da čovjek koji ima stalnu volju za znanjem dobro napreduje i nikad ne posustaje, i to je dobro', kazao je Kostelić novinarima.

Ivičin trener i otac Ante Kostelić Gips pojašnjavajući, na traženje novinara, svoju jučerašnju izjavu kod premijerke o kontroli, rekao je da onaj tko postavlja stazu kontrolira rezultat i zato se borimo za više postavljanja kako bi smanjili tu moć kontrole, odnosno da i mi kontroliramo. 'Onaj tko je tome pridavao nekakve posebne konotacije, političke, to nije istina', rekao je A. Kostelić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ivica Kostelić: 'Bila mi je čast stajati s Hrvatom na postolju' Slika nije dostupna EURO: Ivica Kostelić kum 'hrvatske lokomotive'

>> Premijerka Kosor primila Kosteliće

'Općenito je pravilo za koje se čovjek bori u sportu i u poslu je da brani svoju samostalnost, jer mu ona omogućuje da napreduje, ako zna. Mi smo sa svojim rezultatima dokazali da se u tome znamo i možemo snalaziti, borimo se da nam se omogući više kontrole nad onim što mi radimo, jer ćemo na taj način poboljšati svoj rezultat. To naglašavam i nije bilo nikakvih konotacija koje se tome pridaju, pa da se to odnosi na neke vanjske neprijatelje', rekao je.

Upitan je li rekavši da vladi treba mir mislio na prosvjednike, Ante Kostelić je rekao da svaki čovjek ima neku svoju osobnu projekciju i da bi se to odnosilo i na bilo koju drugu vladu. 'To su moji pogledi i nikad ne treba pridavati sudbonosno značenje nekim riječima, to je moj stav prema tome', kazao je.

Govoreći o svojim osobnim stavovima, Ante Kostelić je rekao da mu ne pada na pamet da traži od nekog posla. 'Probijat ću se dalje i mogu reći da se nikad nisam ogriješio o glavni civilizacijski zavjet - poštivanje privatnog vlasništva i u mom životu ne postoji uzimanje provizija ni bilo kakvih drugih kombinacija', istaknuo je i na kraju poručio da nema vremena prosvjedovati i da ga nikad nije imao. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene