Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slovenski košarkaški klubovi koji nastupaju u regionalnoj NLB-ligi neće oštrije kažnjavati svoje igrače iz SAD-a koji su, nakon napada huligana na strane ambasade u Beogradu, odbili igrati u Srbiji.


Union Olimpija u subotu će odigrati svoju utakmicu s Partizanom u Beogradu unatoč narušenim političkim odnosima dviju država nakon što je Slovenija u srijedu priznala neovisnost Kosova.

Vezani članci Koronavirus u Sloveniji, ilustracija Imaju više od 1300 novozaraženih i veliki broj pacijenata na intenzivnim odjelima: Počeli s objavljivanjem pomalo neobičnih popisa Fanovi Od uzbuđenja slupale auto: Jurile kako bi upoznale košarkaša pa se malo zabile u zid

Ljubljanski Geoplin Slovan koji je najavljivao sankcije protiv svojih igrača Marca Johnsona i Rickyja Clemonsa jer u prethodnom kolu regionalne lige nisu nastupili na utakmici sa Hemofarmom u Vršcu objavio je da će Johnson biti kažnjen samo novčano, dok je Clemonsu uvažena isprika da je pauzirao zbog bolova u rebrima koje osjeća nakon utakmice sa Zadrom, a ne zbog preporuka američke vlade svojim državljanima vezane na sigurnosne prilike u Srbiji.

'Američke igrače nećemo otpustiti, a u sadašnjem je trenutku najvažnije da se u ekipi sačuva mir jer se u regionalnoj ligi nalazimo u teškoj situaciji', rekao je za sportski portal Sportal direktor kluba Janez Maher.

Geoplin Slovena večeras igra s Crvenom Zvezdom na domaćem terenu, dok u subotu kod Partizana u Beogradu gostuje Union Olimpija.

Za slovenske državljane koji namjeravaju posjetiti Srbiju i dalje je na snazi preporuka ministarstva vanjskih poslova da to čine samo ako je neophodno i da pri tom budu oprezni.