Obavijesti Video Pretražite Navigacija

San Antonio Spursi osvojili naslov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Momčad San Antonio Spursa osvojila je svoj četvrti naslov prvaka košarkaške NBA lige, zabilježivši četvrtu pobjedu u isto toliko finalnih ogleda s Cleveland Cavaliersima, kojim je to bilo prvo NBA finale u povijesti kluba.

U najizjednačenijem od dosadašnja četiri meča, odigranom u Clevelandu, Spursi su pobjedili s rezultatom 83:82, po četvrtinama: 19:20, 20:14, 21:18 i 23:30.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NBA - Lakersi poveli protiv Spursa Slika nije dostupna NBA: San Antonio dobio sedmu utakmicu i ušao u finale Zapada

Najefikasniji u pobjedničkoj momčadi bili su Manu Ginobili s 27 pogodaka i Tony Parker s 24, dok je kod Cavaliersa najbolji bio LeBron James s 24 koša, 10 asistencija i šest blokada. Drew Gooden je bio drugi po efikanosti s 11 pogodaka, a Daniel Gibson treći s 10.

Najboljim igračem finalne serije (MVP) proglašen je Parker, francuski reprezentativac u redovim Spursa. Riječ je o prvom Europljaninu koji je osvojio tu prestižnu titulu.

S osvojenom četvrtom titulom u posljednjih devet sezona sjajna momčad San Antonio Spursa uvela je svoj klub u elitnu skupinu u povijesti NBA s četiri i više titula u kojoj su Boston Celticsi (11), Los Angeles Lakersi (9), Chicago Bulls (6) i Minneapolis Lakersi (5).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene