Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: Lakersi slavili u gostima i poveli sa 3:1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Košarkaši LA Lakersa nadomak su plasmanu u veliko finale NBA lige, nakon što su sinoć u gostima svladali San Antonio Spurse 93-91. Lakersi vode sa 3-1 u pobjedama u finalu Zapadne konferencije i treba im još jedan trijumf da bi izborili borbu za naslov NBA prvaka.

Lakersi su bili u vodstvu tijekom cijelog susreta, a 50 sekundi prije kraja imali su prednost od sedam poena (93-86). Centar Lakersa Pau Gasol imao je priliku povećati vodstvo, ali je promašio oba slobodna bacanja. Nakon toga Spursi tricom Manua Ginobilija i košem Tonyja Parkera dolaza na 91-93, a do kraja susreta preostalo je 28 sekundi i napad Lakersa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NBA: Spursi kupili Francuza Mahinmija Slika nije dostupna San Antonio Spursi osvojili naslov

Košarkaši iz LA dva puta su u tom napadu šutirali na koš, ali niti Derek Fisher, niti Kobe Bryant nisu pogodili. Spursima su ostale dvije sekunde za zadnji napad, ali pokušaj za tricu Brenta Barryja nije pogodio cilj. Barry je tvrdio da je bio fauliran od strane Dereka Fishera, ali suci nisu ništa dosudili i Lakersi su izvukli važnu pobjedu.

Bio je ovo prvi poraz Spursa na domaćem terenu u ovogodišnjem doigravanju.

Kod Lakersa Kobe Bryant je upisao 28 poena i 10 skokova. Lamar Odom dodao je 16 koševa, a Pau Gasol 10 poena i 10 skokova.

Spurse je predvodio Tim Duncan sa 29 koševa i 17 skokova, a Tony Parker je ubacio 23 poena. No, podbacio je Manu Ginobili, koji je zabio samo sedam koševa.

Sljedeća utakmica je sutra u Los Angelesu i Lakersi imaju prilku izboriti svoje prvo veliko finale nakon 2004. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene