Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Remi protiv Grčke nas udaljio od četvrtfinala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naša vatrepolo reprezentacija je nakon dva poraza (Italija 8:9, Mađarska 11:16) u nedjelju u 3. kolu Europskog prvenstva morala pobijediti Grke.

No, nakon neodlučenih 10:10 čini se da su puno bliži nastavku borbe za medalje Grci. 

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Slika nije dostupna EP Finale: Ruskinje pokazale snagu

Hrvatska je ponudila izvedbu sličnu kao protiv Italije - uglavnom loša realizacija s igračem više, vratnice i vratar van forme, sve skupa s maksimalno deset minuta dobre igre.

Od početka smo bili osuđeni na lovljenje rezultata. Vodstvo od 4:3 ponudilo je nadu da ćemo konačno jednu utakmicu do kraja gledati bez živciranja, no nikako se nismo odlijepili na barem dva razlike. Nakon 5:7 počeli smo igrati dosta bolje, krenula su isključenja Grka i pogoci, i bilo je dobro sve do 10:8, a onda se sve nepovratno prosulo.

Vratar Pavić je primio čak dva gola lobom, Ntoskas ga je probijao iz svih pozicija postigavši pet golova zaredom. Naš vratar je proradio tek pred kraj susreta, ali onda su zakazali drugi (prvenstveno Đogaš u napadu i obrana na čelun s nesmotrenim Štritofom).

Naši igrači, nema dvojbe, zaslužuju kritike i nakon današnje utakmice. Za lošu igru protiv Grka, koje se moglo i moralo dobiti, nagrađeni su samo teoretskim šansama za ulazak među prve tri reprezentacije.

Grčka je zermlja koja posljednjih godina ima vrlo dobar klupski i reprezentativni vaterpolo, a još pamtimo poraz Hrvata od Grka u borbi za 3. mjesto na SP-u u Montrealu prošle godine.

Naši današnji protivnici su u prva dva kola pobijedili Njemačku 11:8 i Sloveniju 19:6. Na utakmici protiv naših zapadnih susjeda slovenski igrač Verač nokautirao je jednog od najboljih igrača Grčke, Christosa Afroudakisa koji danas nije ulazio u igru.

Spomenimo i rezultate danas odigranih utakmica. U našoj skupini Njemačka je pobijedila Sloveniju sa 14:6, dok je u skupini A Španjolska savladala Rusiju sa 13:10, dok su Rumunjska i Nizozemska remizirali, 8:8.

Hrvatska - Grčka 10:10 (2:2, 1:1, 4:4, 3:3).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene