Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon novih navijačkih nereda koji potresaju Italiju, predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michael Platini kritizirao je talijansku vladu.


"Platini smatra da talijanske vlasti i pravosuđe ne čine dovoljno kako bi probleme koji potresaju Italiju napokon riješili," kazao je glasnogovornik UEFA-e i Platinijev savjetnik William Gaillard, te dodao "U Italiji mala skupina huligana i ekstremista terorizira ostale. Nije nogomet kriv za situaciju koja se događa u toj zemlji."

Vezani članci Navijač Partizana (Foto: AFP) Jedan od pretučenih Hrvata: "Da sam znao da ću za 100 eura dobiti ovakve batine..." Slika nije dostupna Italija: Hitan sastanak nakon tragičnog nogometnog vikenda

Predsjednik UEFA-e smatra kako talijanske vlasti moraju "počistiti" huligane i otvoriti vrata stadiona normalnim navijačima koje ne zanimaju divljanje i razbijanje inače će agresivna manjina uništiti nogomet.

Gaillard je dodao kako se na "Čizmi" trebaju primjenjivati metode kao u Engleskoj, postaviti jasan stup hijerarhije, te obučiti i opremiti ljude koji su zaduženi za sigurnost na stadionima.

"Sadašnji komplicirani sustav odlučivanja donosi mnoge probleme. Dok se donesu neke odluke već je kasno," smatra Gaillard.