Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Platini smatra da u Italiji trebaju primijeniti metode kao u Engleskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon novih navijačkih nereda koji potresaju Italiju, predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michael Platini kritizirao je talijansku vladu.

"Platini smatra da talijanske vlasti i pravosuđe ne čine dovoljno kako bi probleme koji potresaju Italiju napokon riješili," kazao je glasnogovornik UEFA-e i Platinijev savjetnik William Gaillard, te dodao "U Italiji mala skupina huligana i ekstremista terorizira ostale. Nije nogomet kriv za situaciju koja se događa u toj zemlji."

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Slika nije dostupna Italija: U 98 ekstremnih navijačkih skupina preko 20.000 huligana

Predsjednik UEFA-e smatra kako talijanske vlasti moraju "počistiti" huligane i otvoriti vrata stadiona normalnim navijačima koje ne zanimaju divljanje i razbijanje inače će agresivna manjina uništiti nogomet.

Gaillard je dodao kako se na "Čizmi" trebaju primjenjivati metode kao u Engleskoj, postaviti jasan stup hijerarhije, te obučiti i opremiti ljude koji su zaduženi za sigurnost na stadionima.

"Sadašnji komplicirani sustav odlučivanja donosi mnoge probleme. Dok se donesu neke odluke već je kasno," smatra Gaillard.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene