Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Smrt navijača Lazija u nedjelju i izgredi nogometnih huligana i sukobi s policijom koji su uslijedili širom Italije postali su top-tema u talijanskim medijima. Objavljena je i studija Ministarstva unutarnjih poslova u kojoj se navodi da je u Italiji postoji i aktivno djeluje 98 esktremnih navijačkih skupina s više od 20.000 registriranih huligana.


Prema toj studiji 63 navijačke skupine sa 14.630 članova pripadaju ekstremnoj desnici, a 35 grupacija sa 5.725 huligana gravitiraju radikalnoj ljevici i bliski su anarhističkim skupinama.

Vezani članci Slika nije dostupna Italiji zbog ubojstva vikend bez nogometa Slika nije dostupna Video: Policajac ubio navijača Lazia

Studija kao najopasnije navijačke skupine navodi pristalice Napolia, te navijače drugoligaških klubova Hellas Verone i Salernitane, dok su kao opasni zavedeni navijači Brescie, Atalante, Genoe i Catanie. 

>> Italiji zbog ubojstva vikend bez nogometa

>> Video: Policajac ubio navijača Lazia

Talijanski mediji posebno naglašavaju da su se u izgredima u nedjelju i borbi protiv policije udružili huligani AS Rome i Lazia, što je do sada bilo u potpunosti nezamislivo.