Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: Povratak Anthonyja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Košarkaši Utah Jazza i dalje sigurno drže prvo mjesto u diviziji Northwest NBA lige. U svom 42. ovosezonskom nastupu upisali su 28. pobjedu svladavši na domaćem parketu Minnesota Timberwolvese rezultatom 106-91.

Domaći sastav kontrolirao je rezultat tijekom cijelog dvoboja, a predvodili su ga Mehmet Okur sa 28 koševa i Deron Williams sa 21 poenom i 15 asistencija. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Košarkaška diplomacija' Rodman: Trenirat ću reprezentaciju Sj. Koreje, Kim želi da napišem knjigu o njemu Slika nije dostupna VIDEO: NBA zvijezdu ponizio engleski ulični hakler!

Gordan Giriček na terenu je proveo 13 minuta i za to vrijeme ubacio šest poena (šut iz igre 3-7) uz dva skoka i jednu osvojenu loptu. Kod gostiju najbolji je bio Ricky Davis sa 32 ubačaja.

Denver Nuggetsi proslavili su povratak u momčad najboljeg igrača Carmela Anthonyja rezultatom 115-98 protiv najlošije momčadi lige Memphis Grizzliesa. Anthony se vratio na NBA parkete nakon 15 utakmica suspenzije zbog umiješanosti u tučnjavu u dvoboju protiv New York Knicksa sredinom prosinca, pa je ovo bila prva zajednička utakmica njega i druge superzvijezde NBA lige Allena Iversona u istom dresu. 

Dva velika strijelca kombinirano su ubacila 51 koš - Anthony 28, Iverson 23, a ako je suditi po prvom dvoboju gazda će ipak biti starosjedilac Anthony koji je ispucao 25 lopti, dok je Iverson ostao na 16 pokušaja iz igre. Kod Grizzliesa najbolji je bio Pau Gasol sa 23 koša i 17 skokova.

Prvak Miami Heat je i bez Dwyanea Wadea i Shaquillea O'Neala lako svladao New York Knickse sa 101-83. Utakmica je bila riješena na samom startu jer je Miami serijom 27-0 već nakon prve četvrtine stigao do 28 koševa prednosti. Jason Kapono (22) odigrao je utakmicu karijere u dresu Heata, a odlično su ga pratili Jason Williams (20), Udonis Haslem (19, 10 skokova) i veteran Gary Payton (13 asistencija). Eddy Curry (27) i Jamal Crawford (26) najbolji kod Knicksa.

San Antonio Spursi stigli su do 18. uzastopne pobjede protiv Boston Celticsa, a devete u Bostonu svladavši ih sa 93-89. Spursi su imali i 23 koša prednosti u trećoj četvrtini da bi domaći u završnici smanjili samo na dva, ali Michael Finley je tri sekunde prije kraja ubacio oba slobodna bacanja i zapečatio pobjedu Spursa. Tim Duncan (21) najbolji kod Spursa, a Delonte West (27) i Al Jefferson (26, 14 skokova) kod Celticsa.

Sacramento Kingsi iščupali su 88-87 pobjedu protiv New Jersey Netsa iako su gosti krajem treće četvrtine vodili sa 20 razlike (73-53). Nevjerojatnu utakmicu odigrao je Mike Bibby koji je 15 od svojih 16 koševa ubacio u posljednjih sedam minuta utakmice uključujući i pobjednički koš 10 sekundi prije kraja. Jason Kidd (18, 10 skokova, 10 asistencija), koji je ostvario svoj 83. 'triple-double' u karijeri, u posljednjem napadu utakmice nije uspio preokrenuti rezultat.

Los Angeles Lakersi su na krilima Kobea Bryanta stigli do 108-103 pobjede protiv Golden State Warriorsa. Bryant je za Lakerse ubacio 42 poena, dok je najbolji kod Warriorsa bio pridošlica iz Indiane Al Harrington sa 30.

Orlando Magic prekinuo je niz od pet poraza 90-79 pobjedom na gostovanju kod Cleveland Cavaliersa. Grant Hill (22) i Dwight Howard (18, 13 skokova) ponudili su previše za LeBrona Jamesa (18).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene