Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: 54 koša Raya Allena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seattle SuperSonicsi svladali su nakon produžetka Utah Jazz sa 122:114, a u redovima momčadi iz Salt Lake Citya, kao član startne petorke, Gordan Giriček je za 24 minute imao 5 koševa (šut 2:4), 4 asista, 1 skok i 4 izgubljene lopte.

Utakmicu Giriček neće pamtiti po sjajnoj izvedbi, ali zato hoće igrač kojeg je čuvao neko vrijeme utakmice - branič Seattlea Ray Allen koji je ukrcao čak 54 koša, što je njegov osobni rekord. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna On nema potrebe lagati Ovo je NAJBOLJI profil na LinkedInu! Slika nije dostupna 'Košarkaška diplomacija' Rodman: Trenirat ću reprezentaciju Sj. Koreje, Kim želi da napišem knjigu o njemu

Do klupskog rekorda Freda Browna još iz 1975. nedostajala su mu četiri poena.
Allen je za rekord potrošio 32 lopte, pogodio 17, trice je gađao 8:12, s linije slobodnih bacanja bio je nepogrešiv (12:12), a šuterskom učinku dodao je i 10 skokova i pet asistencija. 

Jedan od najboljih braniča lige "ukazao se kao spasitelj" Sonicsa koji su u zadnjih pet minuta gubili 102:93, da bi Allen u tih pet  minuta zabio 15.

"Rayeva igra večeras bila je tako sjajna, a siguran sam da većina ljudi u dvorani nije uživo vidjela bolju", kazao je trener Seattlea, Bob Hill, o Allenovoj igri. 

Seattle je prekinuo neugodan niz od šest poraza zaredom, a Utah nije mogao spasiti niti sjajni Carlos Boozer (32, 16 skokova).

Proužetak se igrao i u Indianapolisu, gdje je Nijemac Dirk
Nowitzki s rekordom sezone od 43 koša odveo Dallas Maverickse ka pobjedi kod Indiana Pacersa (115:113). 

Nijemac je u produžetku zabio osam koševa, pogodio je i pobjednička tri slobodna bacanja pet sekundi prije kraja,
a sve na jednoj nozi, jer je iskrenuo gležanj u zadnjoj četvrtini.

"Ako tražite najboljega igrača NBA lige pogledajte produžetak ove utakmice i nećete više imati ikakve dvojbe", kazao je trener Mavsa, Avery Johnson, koji može biti zadovoljan i učinkom Jasona Terrya (30).
Dallas ostaje na čelu lige sa 30 pobjeda i osam poraza.

Houston je u gostima dobio Denver (90:86) unatoč 28 koševa Allena Iversona i čak 24 skoka Marcusa Cambya, dok je Atlanta napravila iznenađenje svladavši Detroit (99:93) na krilima Joea Johnsona (34). 

Charlotte je dobila New York zahvaljujući Dereku Andersonu (29) i Emeki Okaforu, koji je uz 20 koševa, imao čak 10 blokada. 

U derbiju večeri LA Lakersi su sa 109:106 dobili Orlando Magic u utakmici u kojoj je Kobe Bryant u prvih 41 minutu zabio samo osam koševa, a u zadnjih sedam 16.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene