Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: 13. pobjeda Celticsa, 2 koša Giričeka u pobjedi Utaha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Košarkaši Utah Jazza svladali su u Salt Lake Cityu Los Angeles Lakerse sa 120:96, a jedini hrvatski košarkaš u NBA ligi Gordan Giriček sudjelovao je u toj pobjedi sa svega 4 minute igre i postigao 2 poena (šut 1:2) i po 1 skok i asistenciju.

Giriček je u posljednje vrijeme u nemilosti trenera Jerrya Sloanea, a zadnje tri utakmice prije Lakersa uopće nije ulazio u igru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NBA: Giriček ubacio sedam koševa Slika nije dostupna NBA: 12 koševa Girčeka u pobjedi Utaha

Utah je u utakmicu ušla bez ozlijeđenih startera Carlosa Boozera i Mehmeta Okura, ali to Jazzerima nije smetalo da zabilježe uvjerljivu pobjedu zahvaljujući dvojici superaspoloženih igrača - Deronu Williamsu koji je sa 35 oborio osobni rekord, te Rusu Andreju Kiriljenku koji je došao do trećeg "triple-doublea" u karijeri sa 20 poena i po 11 skokova i asista. Kobe Bryant je predvodio Lakerse sa 28 ubačaja.

Boston Celticsi nastavljaju svoj pohod ka naslovu, a na gostovanju kod Miamia (95:85) su došli do 13. pobjede. Utakmica je završila zapravo u prvom poluvremenu u kojem su Celticsi došli do +18, a kasnije je to vodstvo naraslo i do 32 koša razlike. Već u prvoj četvrtini Paul Pierce (27) je postigao 18 koševa, Kevin Garnett je susret završio sa 23 koša, a Ray Allen je stao na 17. Jason Williams (22) najbolji kod slabog Miamia (4:11).

Najveći preokret napravili su New York Knicksi koji su sinoć doma gubili sa 17 razlike protiv Milwaukee Bucksa, a nakraju slavili sa 91:88. Knicksi su u petak poniženi kod Bostona (104:59), trener Isiah Thomas svoje je košarkaše tada nazvao "gubitnicima i slabićima", a newyorški mediji su tražili Thomasovu ostavku.

Toronto Raptorsi su slavili sa 91:82 protiv Cleveland Cavaliersa
zahvaljujući Talijanu Andrei Bargnaniu (26) i Argentincu Carlosu
Delfinu (24), koji su u ovoj utakmici postigli učinke karijere.
Kanađanima je put prema pobjedi bio jako olakšan jer zbog ozljede ruke nije nastupio prvi strijelac lige LeBron James.

Denver Nuggetsi su u "festivalu koševa" sa 123:107 dobili LA Clipperse na krilima Allena Iversona (26) i Carmela Anthonya (24), dok je novak Seattle SuperSonicsa Kevin Durant sa 35 koševa gotovo sam dobio Indiana Pacerse (95:93). Sonicsima je to prva domaća pobjeda ove sezone nakon sedam poraza zaredom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene