Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na sjednici Izvršnog odbora HNK Cibalije održanoj u utorak, 27. studenoga u večernjim satima, usvojena je ostavka koju je ponudio dosadašnji trener prve momčadi Ivica Matković.


 Matković je ostavku ponudio nakon što ga je disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević suspendirao na šest mjeseci zabrane svih aktivnosti u nogometu zbog fizičkog napada na suca Brunu Marića koji se dogodio po završetku utakmice 14. kola između Varteksa i Cibalije u Varaždinu.

Vezani članci Spašavanje dječaka na Tajlandu (Foto: Getty Images) Hollywood ne gubi vrijeme: Već se sprema film o spašavanju tajlandskih dječaka iz potopljene pećine Spašavanje dječaka na Tajlandu (Foto: AFP) Sretan kraj drame na Tajlandu: Spašeno svih 12 dječaka i trener koji su više od dva tjedna bili zatočeni u špilji

Sad sam dvostruko kažnjen. Ostavku sam dao iz moralnih razloga, ali sam iznenađen da ju je klub prihvatio. Praktički, našao sam se na burzi, oduzeto mi je pravo na rad, a nitko ne pita imam li obitelj koju trebam prehraniti. S druge strane, razumijem i Cibaliju, rekao nam je sad već bivši trener Vinkovčana, očito još uvijek pod dojmom kazne koju i dalje smatra neprimjerenom.

Cibalijinu momčad u preostale dvije utakmice do kraja jesenskog dijela prvenstva vodit će dosadašnji Matkovićev pomoćnik Bruno Buhač i sportski direktor kluba Dražen Pernar.