Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liga prvaka - parovi četvrtfinala i polufinala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ždrijebom u Ateni izvučeni su parovi četvrtfinala i polufinala nogometne Lige prvaka. Izvučenim parovima najviše su oduševljeni Englezi.

ČETVRTFINALE:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liga prvaka: CO Zagreb bez polufinala Slika nije dostupna Liga prvaka: Arsenal izbacio Milan, Fenerbahče Sevillu

AC Milan (Ita) - Bayern Munchen (Njem)

PSV Eindhoven (Niz) - Liverpool (Eng)

AS Roma (Ita) - Manchester United (Eng)

Chelsea (Eng) - Valencia (Špa)

Prvi susreti na rasporedu su 3. i 4. travnja, a uzvrati su 10. i 11. travnja.

POLUFINALE:

Pobjednik Chelsea/Valencia - PSV Eindhoven/Liverpool

Pobjednik Roma/Manchester United - Milan/Bayern Munchen

Prvi susreti na rasporedu su 24. i 25. travnja, a uzvrati su 1. i 2.
svibnja

Finale je na rasporedu 23. svibnja na Olimpijskom stadionu u Ateni.


Englezi prezadovoljni

Nakon što je u Ateni obavljen ždrijeb četvrtfinala i polufinala Lige prvaka na "Otoku" su oduševljeni kako su se posložile kockice.

Tri engleska premierligaša imala su tek jednu želju izbjeći međusobne oglede u četvrtfinalu i to im je uspjelo. Chelsea će igrati protiv Valencie, Liverpool očekuje dvoboju protiv PSV Eindhovena, dok Manchester United putuje na noge Romi.

"Ždrijeb je za engleske klubove bio odličan. Bilo je ključno da ne igramo međusobno. Sada se teoretski može dogoditi i englesko finale što bi bio veliki uspjeh," kazao je izvršni direktor Chelsea, Peter Kenyon, te se osvrnuo na idućeg protivnika Bluesa. "Valencia će biti iznimno neugodan suparnik. Španjolci imaju odlično posložene redove," dodao je Kenyon.

Manchester United će po prvi put igrati protiv Rome. Prvi susret je u Rimu, a uzvrat na Old Traffordu.

"Moramo biti oprezni. Vidjeli smo kako je Roma deklasirala Lyon. Naš ključni zadatak biti će zaustaviti Tottia, Daniele De Rossia i Mancinia. Međutim, ako nastavimo u sadašnjem ritmu možemo preskočiti Rimljane," smatra menadžer "Crvenih vragova" Alex Fergusson.

Možda i najviše sreće u ždrijebu imao je Liverpool kojeg očekuju dvije utakmice protiv PSV Eindhovena s kojim je ove sezone već igrao u skupini. U Eindhovenu je bilo 0:0, dok je Liverpool na Anfieldu slavio 2:0. Međutim, Rafael Benitez je vrlo oprezan. 

"PSV je odlična momčad koja ima igru. Kod njih se uvije sve zna i biti će ih teško slomiti. Vidjeli ste kako je prošao Arsenal. Siguran sam da su naši navijači zadovoljni, no moramo biti oprezni," poručio je menadžer Redsa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene