Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kranjčar: Nije mi ponuđen posao izbornika BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar, kojeg mediji u BiH i Hrvatskoj spominju kao potencijalnog novog izbornika reprezentacije BiH, izjavio je kako mu se takva mogućnost doima privlačnom, ali i opovrgava nagađanja da su ga dužnosnici Nogometnog saveza BiH kontaktirali u vezi eventualnog preuzimanja bosanskohercegovačke nogometne vrste.

Kranjčar je rekao kako bi vrlo rado prihvatio ponudu za izbornika reprezentacije BiH "ukoliko se složimo oko nekih bitnih detalja, jer neka vizija, program, nešto mora postojati, a ne tek tako doći".

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

"Bosna i Hercegovina poput Hrvatske proizvodi mnoštvo talentiranih igrača, siguran sam da tu ima materijala, ali se prethodno moraju usuglasiti sve strane, pa tek nakon toga vidjeti što i kako dalje", istaknuo je Kranjčar.

Komentirajući medijske informacije da bi pristao voditi
bosanskohercegovačku reprezentaciju za mjesečnu plaću od 5.000 eura Kranjčar je kazao kako "to i nije loša podloga za možebitne početne pregovore".

Dosadašnji ibornik reprezentacije BiH Fuad Muzurović nedavno je smjenjen, a osim Cice Kranjčara kao kandidata za novog izbvornika bosanskohercegovačke vrste spominje se i bivšeg nogometaša Mehmeda Baždarevića.

Osvrćući se na uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije Kranjčar je naglasio kako svaki prijatelj hrvatskog nogometa treba biti ponosan u proteklim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a posebice na veliku pobjedu protiv Engleske na Wembleyu. 

"Hrvatska je, zapravo, samo nastavila kontinuitet svojih uspjeha budući se plasirala na šest od posljednjih sedam većih natjecanja i stoga sve čestitke čelnicima Saveza na čelu s Vlatkom Markovićem", rekao je.

"Slaven Bilić je fantastično nastavio taj razvojni dio i to me čini
jako sretnim", dodao je Kranjčar. Pri tomu je dodao kako je Bilićeva "kreacija nadaleko vidljiva".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene