Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Klasnić dobio dopuštenje za povratak nogometu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam mjeseci nakon prve transplatacije bubrega napadač hrvatske nogometne reprezentacije i njemačkog bundesligaša Werdera Ivan Klasnić dobio je dopuštenje za povratak nogometu.

Ivan će se već od srijede priključiti treninzima njemačkog bundesligaša.

Pročitajte i ovo Belišće zbog pirotehnike Trenutak do katastrofe: Dječak na utakmici za dlaku izbjegao teške ozljede, raketa ispaljena iz publike pogodila ga u glavu! Slika nije dostupna Novi detalji u istrazi 'Klasnić si može priuštiti najzgodniju curu'

Od prve transplatacije bubrega prošlo je osam, a od druge, one uspješne, šest mjeseci. Prije nekoliko dana medicinska služba DFB-a, na čelu s doktorom Wilfriedom Kindermannom, provela je istraživanja, koja su pokazala da je Klasnićev organizam spreman za najveće napore. 

Mjerili su koliko se Ivan umara, kao i rad srca. Srećom, sve je u redu. Međutim, Klasnić će tijekom svakog treninga i utakmice morati nositi posebni štitnik na donjem dijelu trbuha.

"Osjećam se odlično. Kako sada stvari stoje priključit ću se momčadi u srijedu, ostale su za riješiti tek neke sitnice i formalnosti," kazao je Klasnić u razgovoru za njemačku novinsku agenciju DPA.

Nakon posljednjih opsežnih pretraga Klasnić je dobio pismo u kojem je dobio "zeleno svjetlo" za nastavak karijere.

"Naravno da se radujem povratku treninzima. Prije samo šest tjedana doktori su rekli kako nisam sposoban za vrhunski sport. Bilo je to vrlo teško razdoblje, no uvijek sam vjerovao u oporavak. No pričekajmo još da krenem s treninzima," dodao je Klasnić kazavši kako mu je bilo najteže kada je njegov organizam odbacio majčin bubreg zbog čega je morao na novu operaciju.

"Ne želim poseban tretman u momčadi. Želim raditi što rade i moji suigrači. Nema razloga da me netko čuva ili pazi," dodao je Ivan te kazao kako je bilo trenutaka kada je razmišljao i o prekidu karijere.

"Ne želim da itko prođe što sam ja prošao," kazao je Klasnić koji je u dresu Werdera upisao 135 nastupa i 42 pogotka.

Još uvijek je, naravno, upitno kada će Klasnić ponovo zaigrati. Raduje primjere NBA zvijezde Alonzo Mouringa i ragbi legende Jonaha Lomua koji su se vratili na teren nakon transplatacija bubrega. No, hrvatski napadač bi bio prvi nogometaš kojem je to uspjelo.

"Tražio sam inspiraciju i snagu u drugim slučajevima iz svijeta sporta. Dobro sam se raspitao o dosadašnjim takvim slučajevima u sportu," zaključio je Klasnić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene