Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Napadač španjolskog nogometnog prvoligaša Seville, Frederic Kanoute oštro se obrušio na Međunarodnu nogometnu federaciju (FIFA) nakon što mu je naređeno da napusti kamp reprezentacije Malija i vrati se u Španjolsku kako bi nastupio u dvoboju zadnjeg kola protiv Villarreala.


Ovoga vikenda reprezentaciju Malija očekuje dvoboj protiv Siera Leonea u kvalifikacijama za Afričko prvenstvo. Međutim, Mali će u tom dvoboju nastupiti bez najboljeg napadača kojeg sutra čeka zadnje kolo Primere, ali i bez veznjaka Mahamadou Diarre koji se vratio u Real Madrid.

Vezani članci Slika nije dostupna Kanoute pauzira dva tjedna Slika nije dostupna Sevilla bez Kanoutea i Alvesa

"FIFA je još jednom dokazala kako uopće ne poštuje afrički nogomet. Mi njima uopće nismo bitni, jer da nas poštuju nikada ne bi donijeli ovakvu odluku," kazao je Kanoute koji se jučer iz domovine vratio u Sevillu. S njim u zrakoplovu bio je i sunarodnjak i veznjak Real Madrida Mahamadou Diarra kojeg očekuje dvoboj protiv Real Mallorce. Jednaku odluku FIFA je donijela i u slučaju brazilskog reprezentativca Robinha, također člana Real Madrida.

Većina španjolskih stručnjaka smatra kako se FIFA odlučila na ovaj potez zbog silnog pritiska "Kraljevskog kluba" koji nije želio u zadnjem i odlučujućem kolu u borbi za naslov prvaka, igrati bez Robinha i Diarre.

"FIFA je zbog Real Madrida žrtvovala našu reprezentaciju zbog potreba jednog kluba," dodao je razočarani Kanoute.