Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska jedan od nositelja na ždrijebanju kvalifikacijskih skupina za SP 2010.?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska nogometna reprezentacija vjerojatno će biti među nositeljima prilikom ždrijebanja europskih kvalifikacijskih skupina za SP 2010. Ždrijeb će se održati u nedjelju, 25. studenog, u južnoafričkom Durbanu.

Nositelji devet skupina određuju se na temelju Fifinog renkinga (na kojem je Hrvatska na 10. mjestu), a to znači da bi nositelji u kvalifikacijama za SP 2010. trebali biti Italija, Španjolska, Njemačka, Češka, Francuska, Portugal, Nizozemska, Hrvatska i Grčka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bilić: Drpić i Iličević umjesto Šimića i R. Kovača Slika nije dostupna Kvalifikacije za SP: 31 mjesto, 170 zemalja, 861 utakmica

U drugom "loncu" naći će se Engleska, Rumunjska, Škotska, Turska, Bugarska, Rusija, Poljska, Švedska i Izrael.

To znači da bi u kvalifikacijama za SP 2010. Hrvatska mogla ponovno biti u istoj skupini s Engleskom. Također, moguće je da nam ponovno protivnici budu Rusija, ili Izrael.

Na ždrijebu kvalifikacijskih skupina za SP 2010., koje će održati Južnoafričkoj Republici, bit će glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić i član stručnog stožera reprezentacije Aljoša Asanović.

U kvalifikacijama za SP 2010. sudjeluju 53 europske reprezentacije, koje će biti raspoređene u devet skupina (8 skupina sa 6 momčadi, te 1 skupina sa 5 momčadi). Direktni plasman na SP izborit će pobjednici skupina, dok osam najboljih drugoplasiranih reprezentacija ide u doigravanje (dvije utakmice, kod kuće i u gostima). Pobjednici ta četiri para doigravanja također će izboriti SP 2010.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene