Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FIFA: Cannavaro nogometaš godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kapetan svjetskih prvaka Talijana, Fabio Cannavaro (33) izabran je za najboljeg igrača svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Branič Real Madrida slavio je ispred brazilskog playmakera Ronaldinha te francuske legende Zinedine Zidanea. Cannavaro je tako postao prvi branič koji je proglašen najboljim u 16 godina dugoj povijesti ove nagrade. 

Pročitajte i ovo Nagrada Nove TV - 1 Nova nagrada Nova TV dobitnica je certifikata Equal Pay Champion: "U društvu smo kompanija koje provode pozitivne promjene" Screenshot Maksimir slavi Građani počeli prijavljivati potres u Zagrebu, a onda je stiglo objašnjenje koje nisu očekivali: "Nije potres..."

- Oduševljen sam ovom nagradom. Konkurencija je bila strašna i zbog toga sam posebno ponosan na ovu nagradu, kazao je Cannavaro.
 
Talijanski branič je nedavno izabran je i za najboljeg europskog nogometaša godine u izboru francuskog magazina "France Football".

Fabio Cannavaro je rođen 13. rujna 1973. u Napulju. Nogometnu karijeru započeo u lokalnom Napoliju, u kojem je igrao od 1992. do 1995. i u 68 nastupa postigao je dva pogotka. Od 1995. do 2002. godine igrao je za Parmu (212 nastupa, pet pogodaka), zatim je dvije sezone nosio dres Intera (od 2002. do 2004) i u 50 nastupa postigao dva pogotka. 

Sa San Sira je preselio u Juventus čiji je dres nosio dvije sezon (74 nastupa, šest pogodaka), a od ovoga ljeta nastupa za Real Madrid. Za talijansku reprezentaciju debitirao je 1997., a do sada je upisao 105 nastupa i postigao jedan pogodak. 

Na posljednjem SP-u u Njemačkoj bio je kapetan Azzurra s kojima je osvojio svjetsko zlato. Bio je član talijanske vrste koja je na EP-u 2000. godine osvojila drugo mjesto. 

U dresu Parmu je osvojio Kup UEFA 1999. godine, a s Juventusom dva naslova prvaka (2005., 2006.), koja su torinskom klubu oduzeta sudskom odlukom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene