Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EURO: Hildebrand šokiran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vratar španjolskog nogometnog prvoligaša Valencie 29-godišnji Timo Hildebrand ostao je šokiran kada je shvatio da nije uvršten na širi popis kandidata za predstojeće Europsko prvenstvo.

'Iznenađen sam i šokiran. Nisam mogao vjerovati kada sam saznao za odluku izbornika', poručio je Hildebrand.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bilić: Napetost raste, ali je pozitivna Slika nije dostupna Aragones objavio sastav

Umjesto njega njemački strateg Joachim Loew je pozvao 23-godišnju 'jedinicu' Bayer Leverkusena Renea Adlera koji do sada nije bio pozivan u reprezentaciju. Na popisu su još vratari Arsenala i Hannovera Jens Lehmann i Robert Enke.

'Nije bilo nikakvih naznaka takve odluke. Sve se dogodilo kao grom iz vedra neba. Naporno sam i kvalitetno radio i zaista ne razumijem zašto nisam na popisu. Sve me ovo boli poput otvorene rane', dodao je razočarani Hildebrand kojem je odluku o nepozivanju dojavio trenera vratara u njemačkoj vrsti Andreas Koepke.

Nakon što je osam godina proveo u dresu Stuttgarta, Hildebrand je od srpnja 2007. godine član Valencie. U početku nije previše branio, no u drugom dijelu sezone izborio se za mjesto na vratima 'Šišmiša' i bio je jedan od najboljih igrača ove sezone. Hildebrand je na vratima 'elfa' debitirao u travnju 2004. godine, a do sda je upisao sedam nastupa.

Njemački izbornik nije se previše uzrujao kada je doznao za Hildebrandove riječi. Sve je podnio vrlo mirno i staloženo.

'Razumijem njegovo ponašanje i znam da je jako razočaran. Odluka je bila vrlo teška, no uvjeren sam kako smo načinili dobar potez', poručio je Loew te dodao: 'Adler je imao sjajnu sezonu, branio je odlično i treba misliti na budućnost'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene