Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EP plivanje: Novi rekord hrvatske štafete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednjeg dana natjecanja na Europskom plivačkom prvenstvu u Debrecenu hrvatska štafeta 4x50 metara slobodno u sastavu Duje Draganja, Mario Todorović, Dominik Straga i Igor Čerenšek osvojila je peto mjesto isplivavši novi nacionalni rekord 1:27.19.

Bio je to 12. hrvatski rekord na ovom europskom prvenstvu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za štafetu 999 dolara VIDEO: Gužva i štafeta na Titovom grobu Slika nije dostupna Bratstvo i jedinstvo Iz Umaga prema Beogradu krenula Titova štafeta

Zlatnu medalju s novi najboljim rezultatom na svijetu, 1:24.19, sedmim na prvenstvu, osvojili su Šveđani Petter Stymne, Marcus Piehel, Per Nylin i Stefan Nystrand. Drugo mjesto pripalo je Francuzima (1:24.98), a broncu su osvojili Njemci s rezultatom 1:26.46.

Duje Draganja je osvojio četvrto mjesto na 50 metara leptir s
rezultatom 23.24, što je četiri stotinke sekunde slabije vrijeme od hrvatskog rekorda, dok je Mario Todorović bio posljednji, osmi s rezultatom 23.49. Zlato je osvojio Srbin Milorad Čavić (22.89), drugi je bio Rus Evgeni Korotiškin (22.90), a treći Johannes Dietrich
(22.94).

Saša Imprić je na 100 metara mješovito osvojio peto mjesto s
rezultatom 54.61. 

Zlatna medalja pripala je Slovencu Peteru Mankoču
(52.88) ispred Nijemca Thomasa Ruppratha (53.46) i Rusa Sergeja Fesikova. Impriću je do medalje nedostajalo 49 stotinki sekunde.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene