Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Bratstvo i jedinstvo

Iz Umaga prema Beogradu krenula Titova štafeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bez incidenta, uz pozdrav i skandiranje 20-tak građana ispred caffe bara 'Tito' put Beograda krenula je hrvatsko-slovenska Titova štafeta pod nazivom Bratstvo i jedinstvo.

Štafetu je prvi ponio Radoslav Ilić, sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Hrvatske u osnivanju, dok je starim mercedesom koji će štafetu ponijeti do Kumrovca, upravljala Štefica Srića Žic, predsjednica Društva Titova Republika sa sjedištem u Rijeci, koji su ujedno uz Socijalističku radničku partiju i organizatori ovogodišnje štafete, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Grad Umag o tihoj okupaciji Istre - 5 Problem "istarskih favela" Uzrujani Slovenci o optužbama da su okupirali hrvatsku obalu: "Mogu imati sve na svojoj zemlji, čak i raketu za Mars" Slika nije dostupna Završila na odru Umro posljednji nositelj Titove štafete

>> VIDEO Zagorje: Zašto ne Tito i Tuđman?

'Bratstvo i jedinstvo poruka je ovogodišnje hrvatsko-slovenske štafete, jer bez bratstva i jedinstva ne možemo se smatrati narodom Europe. Bratstvo i jedinstvo koje mi i ovom Titovom štafetom propagiramo je bratstvo i jedinstvo ne samo između hrvatskog i slovenskog naroda, već svih naroda bivše Jugoslavije, ali i svih naroda Europe.Bez toga nećemo ući u Europsku uniju', poručila je prije polaska štafete Štefica Srića Žic.

Iz Umaga štafeta je preko Novigrada, Brtonigle i Buja krenula prema Rijeci, a zatim Kumrovcu. U Beograd će ispred Kuće cvijeća stići 25. svibnja, kao i štafete iz ostalih država bivše Jugoslavije.

Tamo će Titovu štafetu točno u podne uručiti predstavnicima Društva Josip Broz Tito iz Srbije. Ovo je inače četvrta godina zaredom kako Titova štafeta iz Umaga kreće pu Beograda. Uvijek je nose iste osobe, Štefica Srića Žic i Radoslav Ilić, koji je ujedno i vlasnik caffe bara 'Tito'.Kažu oni da je štafeta iskaz ljubavi prema Titu bez kojeg danas Umag ne bi bio u Hrvatskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene