Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Donadoni, Van Basten i Domenech šokirani skupinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najviše žamora u Kongresnom centru u Luzernu gdje je obavljen ždrijeb skupina za Europsko nogometno prvenstvo 2008. godine izazvala je skupina C u kojoj će snage odmjeriti Nizozemska, Italija, Francuska i Rumunjska.

- Imao sam neugodan osjećaj da ćemo dobiti tešku skupini i to se dogodilo. Imat ćemo vrlo težak zadatak, neće biti lako probiti se do četvrtfinala, kazao je izbornik svjetskih prvaka Talijana Roberto Donadoni.

Pročitajte i ovo Ilustracija na obali Crnog mora NATO povlači potez koji će sigurno razbjesniti Putina Rijetka slika Van Gogha prodana za nekoliko milijuna eura Procijenjena je na 100 milijuna eura Jedna od najranijih Van Goghovih slika prodana za milijunski iznos

Kada je postalo jasno da će tri bivša europska prvaka biti u istoj skupini nizozemski, talijanski i francuski izbornici Marco Van Basten, Roberto Donadoni i Raymond Domenech u nevjerici su se pogledavali. S lica im se vrlo lako mogla očitati nevjerica i šok. Posebice kod Donadonia i Domenecha koji su međusobno ratovali tijekom cijelih kvalifikacija u kojima su bili u istoj skupini.

- Željeli smo izbjeći Italiju i Nizozemsku, no dobili smo baš njih. Svaka utakmica će biti kao finale, dodao je francuski strateg.

Nizozemac Marco van Basten bio je realan, no nije želio
dramatizirati.

- Dobili smo uvjerljivo najtežu skupinu, no na europskom prvenstvu nema lakih suparnika. Ako želiš biti najbolji moraš sve pobijediti, zaključio je van Basten.

Jedini je sa smiješkom ždrijeb popratio rumunjski izbornik Victor Piturca. Svjestan kako bi u ovom društvu bio pravi podvig proći skupinu Piturca je sve okrenuo na šalu. 

- Iznimno sam zadovoljan skupinom. Dobili smo jednu od lakših. Vjerujem kako nećemo imati problema protiv finalista posljednjeg svjetskog prvenstva i protiv Nizozemaca, kazao je Rumunj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene