Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski ronilac Goran Čolak osvojio je tri zlatne medalje i ukupnu pobjedu na Međunarodnom AIDA natjecanju u ronjenju na dah u bazenskim disciplinama održanom u subotu u Beogradu, te je postavio novi nacionalni rekord u disciplini


Dinamika, izjavila je predsjednica AIDA Hrvatske Karla Fabrio.

Vezani članci Slika nije dostupna Zanki oborio rekord: Pod vodom bez zraka čak 9 minuta i 12 sekundi! Slika nije dostupna Znate li čemu služi veliki bazen na glavnom zagrebačkom trgu?

Čolak je na natjecanju, na kojem se okupilo 16 natjecatelja iz regije, bio najbolji u sve tri bazenske discipline: u Statici (zadržavanje daha), Dinamici bez peraja (ronjenje na daljinu u bazenu s perajama) i Dinamici (ronjenje na daljinu u bazenu bez peraja), a u Dinamici je postavio i novi nacionalni rekord prešavši 158 metara. U toj, posljednjoj disciplini jučer, Čolak je srušio dosadašnji nacionalni rekord 154 metra kojeg je držao Veljano Zanki.

U Statici u kojoj je nedavno postavio novi hrvatski rekord (7,01
minuta), Čolak je imao najbolji rezultat - 6,32 minute. U Dinamici bez peraja ostvario je najbolji hrvatski rezultat do sada s prijeđenih 112 metara, međutim taj rezultat ne može biti priznat kao novi nacionalni rekord jer je bio kažnjen s pet negativnih bodova, kazala je Karla Fabrio. No, kako je dodala, nadamo se da ćemo to vidjeti na nekom skorom natjecanju. 

Na ovom natjecanju bodovali su se plasmani u svim disciplinama i na kraju ukupan zbroj bodova, u čemu je Čolak, s tri osvojena zlata, također bio najbolji.