Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Napadač Palerma Brazilac Amauri pokrenuo je postupak za dobivanje talijanskoga državljanstva nakon što je izbornik svjetskih prvaka Talijana Roberto Donadoni kazao da bi "Amauri bio dobro pojačanje za Italiju na skorašnjem Europskom prvenstvu".


Donadoni je to izjavio u razgovoru za Gazzettu dello Sport, a dodao je da će konkretno razgovarati sa Amauriem kada on dobije državljanstvo.

Vezani članci Joseph Stiglitz Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju: "Hrvatska apsolutno ne treba uvesti euro" Miroslav Škoro Škorin Domovinski pokret traži referendum o uvođenju eura: ''Tko je ovdje lud?''

"Čast mi je što Donadoni o meni govori kao igraču kojeg bi želio na EURU, ali ja još uvijek nemam talijansku putovnicu", kazao je 27-godišnji igrač, koji nema šanse zaigrati u brazilskoj reprezentaciji pored Ronalda, Ronaldinha, Robinha ili Wagner Lovea.

Amauri je ove sezone za Palermo već zabio sedam pogodaka, a za njega se zanimaju Juventus i AC Milan. Iz Brazila je 2000. prvo došao u Švicarsku, a u Italiji je od 2001. pa tako ispunjava uvjete za traženje talijanskoga državljanstva.