Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brazilac Amauri igra za Italiju na Euru?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadač Palerma Brazilac Amauri pokrenuo je postupak za dobivanje talijanskoga državljanstva nakon što je izbornik svjetskih prvaka Talijana Roberto Donadoni kazao da bi "Amauri bio dobro pojačanje za Italiju na skorašnjem Europskom prvenstvu".

Donadoni je to izjavio u razgovoru za Gazzettu dello Sport, a dodao je da će konkretno razgovarati sa Amauriem kada on dobije državljanstvo.

Pročitajte i ovo Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava? Marko Biočina i Ana Knežević - 4 Moguće podizanje cijena Prestaje dvojno iskazivanje cijena, postoji li prostor za lov u mutnom? "Ljudi se najviše boje da će cijene rasti, a da to neće moći pratiti"

"Čast mi je što Donadoni o meni govori kao igraču kojeg bi želio na EURU, ali ja još uvijek nemam talijansku putovnicu", kazao je 27-godišnji igrač, koji nema šanse zaigrati u brazilskoj reprezentaciji pored Ronalda, Ronaldinha, Robinha ili Wagner Lovea.

Amauri je ove sezone za Palermo već zabio sedam pogodaka, a za njega se zanimaju Juventus i AC Milan. Iz Brazila je 2000. prvo došao u Švicarsku, a u Italiji je od 2001. pa tako ispunjava uvjete za traženje talijanskoga državljanstva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene