Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blanka nastupa s crnom trakom u znak pijeteta prema stradalim vatrogascima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsku rekorderku u skoku u vis Blanku Vlašić (23) danas u finalu SP u Osaki očekuje vrhunac ove sezone u kojoj je bila uvjerljivo najbolja skakačica na svijetu.

Ima najbolji skok sezone i drugi svih vremena (207 cm u Stockholmu 07.08.2007.), i čak je 14 puta išla preko dva metra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Metamorfoza atletičarke Pogledajte večernje toalete Blanke Vlašić Slika nije dostupna VIDEO Blanka: Ovo je jedan od vrhunaca moje karijere

U petak je Blanka bez problema svladala kvalifikacijsku normu od 194 cm. Inače, čak 16 skakakačica je preskočilo kvalifikacijsku normu.

Hrvatska rekorderka s puno optimizma može čekati današnje finale, koje počinje u 12 sati po hrvatskom vremenu.

Uoči današnjeg finala Hini se elektroničkom poštom javio Blankin otac i trener Joško Vlašić, koji zajedno sa Bojanom Marinovićem već godinama vodi brigu o karijeri hrvatske rekorderke. On je istaknuo da ih je jako rastužila vijest o stradanju vatrogasaca tijekom gašenja požara na Kornatima, te će Blanka u znak pijeteta tijekom natjecanja nositi crni flor na dresu.

Joško Vlašić je napomenuo da se Blanka dobro osjeća i da je jutros nakon doručka, po japanskom vremenu, u hotelskom holu napravila mini-trening, tzv. razbuđivanje. Poslije ručka slijedi spavanje, zadnja priprema i odlazak na stadion.

Vrijeme u Osaki je dobro, a prognoza kaže da bi tijekom njenog nastupa trebalo biti vedro, oko 30 stupnjeva Celzijusovih, uz vlažnost 70 posto i sa laganim vjetrićem.

Natjecanje će početi na visini od 185 cm, a zatim slijedi 190, 194, 197, 200, 203, 205, 207 cm...

Joško Vlašić ističe da su visine dobro posložene i relativno se brzo dolazi do odlučujućeg nivoa.

"Blanka neće propuštati visine i koncentrirati će se na prvi pokušaj. Zalet će apsolutno kontrolirati, a tek u drugom dijelu natjecanja pokušat će ubrzati završnicu", navodi Joško Vlašić.

Dodao je i da je Blankin tabor jučer popodne posjetio hrvatski
veleposlanik u Japanu dr. Drago Štambuk, koji će danas pratiti natjecanje, a poslije će im se pridružiti u hotelu.

Pretpostavlja se da će Blanki najveće konkurentice u borbi za medalju biti Šveđanka Kajsa Bergqvist (30), Ruskinja Jelena Slesarenko (25) i Belgijnaka Tia Hellebaut (29).

U borbu za medalje mogle bi se umiješati i Ruskinja Ana Čičerova, Španjolka Ruth Beitia, te iskusna Ukrajinka Vita Palamar, koje su uvjerljivo skakale u kvalifikacijama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene