Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bilić objavio popis za Rusiju: Pozvani Vejić i Pranjić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je popis igrača na koje računa za prvu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2008. godine u Švicarskoj i Austriji protiv Rusije koja će se igrati 6. rujna u Moskvi.

Na popisu se nalaze 22 igrača među kojima je i branič ruskog prvoligaša Toma iz Tomska Hrvoje Vejić, koji do sada nije zabilježio niti jedan nastup za najbolju hrvatsku selekciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bilić odlučio: Klasnić umjesto Petrića Slika nije dostupna Stoti nastup Daria Šimića u dresu hrvatske reprezentacije

"Vejića sam ja imao u planovim odmah po preuzimanju reprezentacije, a s obzirom da za utakmicu u Moskvi ne možemo računati na Darija Šimića i Josipa Šimunića zbog kazni, te ozlijeđenog Igora Tudora, za ovu akciju odlučio sam pozvati Vejića koji je od svog dolaska u Tomsk preporodio taj klub", rekao je Bilić, te dodao kako se nada će put Moskve i Šimić i Šimunić iako nemaju pravo nastupa.

"Nadam se da će ih klubovi pustiti, te da će i njih dvojica biti s reprezentacijom u Moskvi", naglasio je hrvatski izbornik još jednom podvlačeći važnost jedinstvenosti momčadi.

O prvom protivniku u kvalifikacijama, Rusiji, Bilić je rekao:
"Bit će nam znatno teže no što je to bilo u prijateljskoj utakmici u Livornu protiv Italije, ali ta pobjeda nam daje vjeru i nadu pred put u Moskvu. U Livornu je bilo puno više pozitivnih od negativnih stvari u našoj igri, te njih moramo nadgraditi kako bismo i dalje ostvarivali dobre rezultate".

Reprezentaciju Rusije ovoga je ljeta preuzeo sjajni nizozemski stručnjak Guus Hiddink, te je po mnogima upravo on najjača karika Rusa.

"Gdje god je radio napravio bi veliki pomak, a i rezultat. Riječ je o odličnom motivatoru, taktičaru i radniku, ali nije imao previše vremena za rad s ruskom reprezentacijom. Zato je dobro što protiv njega igramo na početku, ali s druge strane nije dobro igrati protiv Rusa u ovom terminu jer su oni u punoj natjecateljskoj formi, prvenstvo im traje već nekoliko mjeseci", smatra Bilić.

Milan Rapaić je zbog lakše ozljede bio zamijenjen u posljednjem kolu belgijskog prvenstva, ali Bilić je uvjerenja kako će biti maksimalno spreman za Moskvu.

"Rapaića malo zateže mišić, ali nije ništa ozbiljno, trebao bi igrati za svoj Standard već sutra u Bukureštu protiv Steaue u kvalifikacijama Lige prvaka".

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za ponedjeljak, 28. ovog mjeseca u Zagrebu u 11 sati nakon čega se odlazi u Četeške toplice gdje će se trenirati do puta u Moskvu u utorak 5. rujna.

Tijekom priprema za dvoboj protiv Rusije Hrvatska će u srijedu 30. kolovoza u Sisku odigrati prijateljsku utakmicu protiv Segeste koja će tako proslaviti 100 godina svoga postojanja.

VRATARI: Stipe Pletikosa (Šahtar), Vedran Runje (Besiktas)

OBRANA: Goran Sablić (Dinamo K.), Anthony Šerić (Panathinaikos), Robert Kovač (Juventus), Hrvoje Vejić (Tom), Dario Knežević (Rijeka), Vedran Ćorluka (Dinamo Z.)

VEZA: Marijan Buljat, Luka Modrić (Dinamo Z.), Niko Kovač (Red Bull Salzburg), Jerko Leko (Monaco), Marko Babić (Bayer), Darijo Srna (Šahtar), Milan Rapaić (Standard), Niko Kranjčar (Hajduk), Danijel Pranjić (Heerenveen)

NAPAD: Ivan Klasnić (Werder), Mladen Petrić (Basel), Ivica Olić (CSKA M.), Boško Balaban (Club Brugge), Eduardo Da Silva (Dinamo Z.)

Pretpozivi: Mario Galinović (Panathinaikos), Ivan Bošnjak (Genk), Ivan Leko (Club Brugge), Jurica Vranješ (Werder)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene