Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bilić i Capello zadovoljni rasporedom utakmica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbornici hrvatske i engleske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić i Fabio Capello, izrazili su zadovoljstvo nakon višesatnih pregovora oko rasporeda utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se 2010. godine održati u Južnoj Africi.

Premda je sasvim jasno kako niti jedan strana nije ispunila sve svoje želje, Bilić i Capello su bili zadovoljni raspletom događaja u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Slika nije dostupna Pala neosvojiva tvrđava: Poraz Vatrenih

"Ovo je jako zahtjevna skupina, no možemo biti zadovoljni konačnim raspletom. U jednom trenutku smo imali poteškoća oko dogovora no sve smo uspješno priveli kraju. Bio je ovo vrlo zanimljiv sastanak," istaknuo je Capello, te dodao kako će pozorno pratiti hrvatske nastupe na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj.

"Hrvatska je vrlo jaka reprezentacija i pažljivo ću pratiti njezine
nastupe" istaknuo je talijanski stručnjak koji je predvodio englesku delegaciju u kojoj su još bili direktor FA-a Trevor Brooking, komercijalni direktor Jonathan Hill, direktor komunikacija Adrian Bevington, te dužnosnica saveza Michelle Farrer.

Zadovoljstvo nije skrivao niti Bilić kojem su se ispunile dvije velike želje. "Želio sam na početku kvalifikacija slabiju reprezentaciju i želio sam igrati protiv Engleza što ranije i to kod kuće. Nismo željeli igrati u lipnju, no morali smo i mi negdje popustiti. Bilo je nemoguće dobiti sve po željama. Na početku nije bilo sjajno, dugo se nismo mogli složiti oko nekih termina, no nakon pauze smo uspješno pregovore priveli kraju. Izvukli smo dosta stvari koje smo željeli, a svatko je bio negdje i zakinut," kazao je hrvatski strateg.

Ukrajinsku delegaciju na pregovorima je predvodio dopredsjednik Saveza Oleksandr Bandurko. Ukrajinci dugo vremena nisu željeli popustiti neki svojim zahtjevima, no na koncu su ipak pristali na kompromis.

"Želim čestitati hrvatskim kolegama na odlično organiziranom sastanku, što nije bilo nimalo lako. Mi smo uzeli pauzu kako bi dodatno promislili o svemu. Na koncu smo uspjeli postići kompromis."

>> Kvalifikacije za SP 2010.: Raspored utakmica 6. skupine

Bjelorusku delegaciju predvodio je dopredsjednik saveza Mikhail Vergeenko.

"Zadovoljan sam raspletom, jer nije bilo jednostavno postići dogovor. U jednom trenutku smo zapeli u slijepu ulicu i nakon prvog dijela sastanka činilo se kako nema izlaza. No ipak smo pronašli kompromis i dogovor je postignut," naglasio je Vergeenko.

Glavni tajnik Kazahstanskog nogometnog saveza Maksim Lebedev je istaknuo kako kazahstansku momčad očekuju teška iskušenja, posebice u Hrvatskoj.

"Hrvatska je veliki favorit. Ona je jedna od najboljih reprezentacija u Europi, već dugi niz godina hrvatska reprezentacija igra odličan nogomet. Hrvatska ima sjajne igrače poput Olića, Modrića, Srne i Pletikosa."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene