Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivo Karlović nije se uspio plasirati u osminu finala grand slam turnira Australian Opena. U susretu trećeg kola Karlović je za samo 95 minuta izgubio od Rusa Mihaila Južnog sa 2-6, 4-6, 2-6.


Karlović niti u jednom trenutku nije ozbiljnije zaprijetio Južnom, koji je odlično čitao Karlovićeve servise. O tome najbolje govori podatak da je Karlović na prvi servis osvojio tek 62 posto poena, što je daleko ispod njegovog uobičajenog učinka. Tome treba pridodati i podatak da je Karlović napravio 29 neprisiljenih grešaka više od svog protivnika.

Vezani članci Slika nije dostupna Čiliću i Karanušiću najbolji renking u karijeri Slika nije dostupna Australian Open: Sun Tiantian i Zimonjić pobjednici u mješovitim parovima

Unatoč porazu, Karlović može biti zadovoljan svojim nastupom na Australian Openu, budući da je treće kolo njegov najbolji razultat u Melbourneu.

Također, treba reći da je Južni u odličnoj formi, a to smo nedavno vidjeli u finalu turnira u Chennaiju kada je "pomeo" Rafaela Nadala sa 6-0, 6-1.

Loš dan za Hrvate upotpunili su Jelena Kostanić Tošić i Ivan
Ljubičić, koji su poraženi u igri parova.