Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ATP Hertogenbosch: Ljubičić u finalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u finale ATP turnira u Hertogenboschu pobijedivši u polufinalu Francuza Juliena Bennetaua sa 7:6 (1), 3:6, 6:4. A najbolji hrvatski tenisači danas su doznali i tko će im biti suparnici u 1. kolu Wimbledona.

Ljubičić je za svoje 12. finale u karijeri, četvrto ove godine, ali prvo na travnatim turnirima odigrao težak dvoboj s Francuzom koji je trajao 2 sata i 12 minuta. Prvi set je dobio u "tie-breaku", u drugom je Bennetau iskoristio svoju prvu "break-loptu" u meču u osmoj igri za poravnanje, da bi u odlučujućem setu Ljubičić napokon uspio kod 5:4 iskoristiti svoju ukupno sedmu loptu za obrat i oduzeti servis protivniku za pobjedu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Roland Garros: Karanušić u glavnom turniru, Ančić na Seppija Slika nije dostupna ATP ulazna lista: Karlović napredovao tri mjesta

Benneteaua je Ljubičić dosad dva puta pobijedio u tri odigrana meča.

Ljubičić će u finalu tražiti svoj osmi turnirski naslov i drugi ove
godine nakon Dohe protiv boljeg iz dvoboja Francuza Anthonya Dupuisa i Nizozemca Petera Wesselsa. 


Wimbledon: Ljubičiću Spadea, Karloviću Santoro

"Svetu travu" u 1. kolu Grand Slam turnira koji u ponedjeljak započinje u Wimbledonu okusit će Ivan Ljubičić, Ivo Karlović, Marin Čilić, Jelena Kostanić-Tošić i, po prvi puta, Nika Ožegović.

Ljubičić u prvom kolu ide na Amerikanca Vincenta Spadeu, a taj 33-godišnji veteran jako je neugodan za našega najboljega tenisača budući da je u četiri međudobna susreta dobio čak tri. Ljubičić je 2005. slavio u Miamiu, a Spadea u Monte Carlu (2003) i dvaput u Lyonu (2004, 2005). Dobra vijest za Ljubičića je da nikad nisu igrali na travi, a u slučaju pobjede Ivan će se sučeliti boljemu iz dvoboja Francuza Marca Giquela i Čeha Jana Hernycha.

Ivo Karlović je za prvog protivnika dobio također veterana -
35-godišnjeg Francuza Fabricea Santoroa, od koga je izgubio jedini međusobni dvoboj lani u Miamiu. Ukoliko prođe Santoroa, Karlović u 2. kolu ide na Talijana Fillipa Volandria ili Nijemca Nicolasa Kiefera.

Marin Čilić je za protivnika dobio također Francuza, 52. igrača
svijeta Gillesa Simona, a ukoliko 19-godišnji Čilić pobijedi u drugom kolu ga čeka bolji iz dvoboja Rusa Južnog i Danca Plessa.

Kod tenisačica Jelena Kostanić-Tošić igra sa Bjeloruskinjom Viktorijom Azarenkom, a svoj prvi Grand Slam dvoboj u karijeri Nika Ožegović će odigrati sa Nijemicom Annom Lenom Groenefeld.

Prvi tenisač svijeta Roger Federer obranu naslova započinje sa Rusom Teimurazom Gabašviliem, dok Rafael Nadal igra sa Amerikancem Mardyem Fishem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene