Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u finale ATP turnira u Hertogenboschu pobijedivši u polufinalu Francuza Juliena Bennetaua sa 7:6 (1), 3:6, 6:4. A najbolji hrvatski tenisači danas su doznali i tko će im biti suparnici u 1. kolu Wimbledona.


Ljubičić je za svoje 12. finale u karijeri, četvrto ove godine, ali prvo na travnatim turnirima odigrao težak dvoboj s Francuzom koji je trajao 2 sata i 12 minuta. Prvi set je dobio u "tie-breaku", u drugom je Bennetau iskoristio svoju prvu "break-loptu" u meču u osmoj igri za poravnanje, da bi u odlučujućem setu Ljubičić napokon uspio kod 5:4 iskoristiti svoju ukupno sedmu loptu za obrat i oduzeti servis protivniku za pobjedu.

Vezani članci Slika nije dostupna Roland Garros: Karanušić u glavnom turniru, Ančić na Seppija Slika nije dostupna ATP ulazna lista: Karlović napredovao tri mjesta

Benneteaua je Ljubičić dosad dva puta pobijedio u tri odigrana meča.

Ljubičić će u finalu tražiti svoj osmi turnirski naslov i drugi ove
godine nakon Dohe protiv boljeg iz dvoboja Francuza Anthonya Dupuisa i Nizozemca Petera Wesselsa. 


Wimbledon: Ljubičiću Spadea, Karloviću Santoro

"Svetu travu" u 1. kolu Grand Slam turnira koji u ponedjeljak započinje u Wimbledonu okusit će Ivan Ljubičić, Ivo Karlović, Marin Čilić, Jelena Kostanić-Tošić i, po prvi puta, Nika Ožegović.

Ljubičić u prvom kolu ide na Amerikanca Vincenta Spadeu, a taj 33-godišnji veteran jako je neugodan za našega najboljega tenisača budući da je u četiri međudobna susreta dobio čak tri. Ljubičić je 2005. slavio u Miamiu, a Spadea u Monte Carlu (2003) i dvaput u Lyonu (2004, 2005). Dobra vijest za Ljubičića je da nikad nisu igrali na travi, a u slučaju pobjede Ivan će se sučeliti boljemu iz dvoboja Francuza Marca Giquela i Čeha Jana Hernycha.

Ivo Karlović je za prvog protivnika dobio također veterana -
35-godišnjeg Francuza Fabricea Santoroa, od koga je izgubio jedini međusobni dvoboj lani u Miamiu. Ukoliko prođe Santoroa, Karlović u 2. kolu ide na Talijana Fillipa Volandria ili Nijemca Nicolasa Kiefera.

Marin Čilić je za protivnika dobio također Francuza, 52. igrača
svijeta Gillesa Simona, a ukoliko 19-godišnji Čilić pobijedi u drugom kolu ga čeka bolji iz dvoboja Rusa Južnog i Danca Plessa.

Kod tenisačica Jelena Kostanić-Tošić igra sa Bjeloruskinjom Viktorijom Azarenkom, a svoj prvi Grand Slam dvoboj u karijeri Nika Ožegović će odigrati sa Nijemicom Annom Lenom Groenefeld.

Prvi tenisač svijeta Roger Federer obranu naslova započinje sa Rusom Teimurazom Gabašviliem, dok Rafael Nadal igra sa Amerikancem Mardyem Fishem.