Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ATP: Čilić prošao u drugo kolo, Ljubičić u polufinalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski tenisač Marin Čilić pobijedio je u drugom kolu teniskog ATP turnira Chennai Francuza Nicolasa Mahuta 6-2, 6-4. Ivan Ljubičić plasirao se u polufinale ATP turnira u katarskoj Dohi pobjedom nad Nijemcem Phillipeom Kohlschreiberom 6:3, 6:7 (4), 6:3.

Ljubičić je 25-godišnjim Nijemcem igrao dva sata i 15 minuta, ali je sve mogao okončati za nešto više od sat vremena. Ljubičić je imao set i 4:2 u drugom, no uporni Nijemac je vratio "break" i u 13. igri osigurao treći set, u kojem je hrvatski tenisač poveo sa 3:0 i uspješno meč priveo kraju. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tragična smrt Tragedija: Nakon nesreće preminuo najtalentiraniji mladi hrvatski tenisač Slika nije dostupna Čilić: Uvjeti za igru bili su nemogući

To je bila treća pobjeda Ljubičića u isto toliko dvoboja sa Nijemcem, 32. tenisačem svijeta.

Ljubičiću je ovo četvrti puta da nastupa u Dohi, a dosad je svaki puta dogurao do finala turnira - lani je osvojio pobjedom nad Murrayem, a 2004. i 2003. gubio u finalima od Federera i Escudea. 

U polufinalu ga čeka Švicarac Stanislas Wawrinka s kojim Ljubičić ima omjer 3:0. 

Lovro Zovko poražen je u susretu 2. kola ATP turnira u indijskom Chennaiu od Nizozemca Robina Haasea sa 6:1, 7:5.

Zovko je upravo u Chennaiu došao do svog najvećeg uspjeha u karijeri - pobjede u glavnom ždrijebu jednog ATP turnira nakon što je u 1. kolu glatko dobio Francuza Thierryja Ascionea.

Za veći uspjeh Zovko nije imao izgleda protiv Haasea, 114. na ATP ljestvici, koji je u odličnoj formi jer je u 1. kolu izbacio drugog nositelja Marcosa Baghdatisa. Za razliku od dvoboja sa Francuzem, Zovka danas nije služio servis, imao je četiri dvostruke pogreške i samo 52 posto ubačaja prvog servisa, pa je Hasseu ponudio čak 16 lopti za obrat, od čega je Nizozemac iskoristio četiri. 

U 2. setu Zagrepčanin je pružio veći otpor, ali samo do 12. igre u kojoj je Hasse nakon dvostruke pogreške Zovka iskoristio prvu meč-loptu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene