Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragična smrt

Tragedija: Nakon nesreće preminuo najtalentiraniji mladi hrvatski tenisač

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadareni tenisač Marin Šuica preminuo je od posljedica nesreće.

Mladi i nadareni 15-godišnji tenisač Marin Šuica preminuo je od posljedica prometne nesreće u mađarskoj bolnici u Szekesfehervaru.

Pročitajte i ovo Američki senatori u Budimpešti srozavanje demokracije "Neobično i zabrinjavajuće": Mađarska vlada nije primila američke senatore u službenom posjetu Prosvjedi u Mađarskoj - 1 Nesretni Orbanovom vladom Nezadovoljni Mađari izašli na ulice: "Ne očekujem ništa od ove vlade, neće ništa promijeniti"

Jedan od ponajboljih juniora svijeta u konkurenciji do 16 godina i treći najbolji tenisač Europe u konkurenciji do 15 godine, teško je stradao prošle subote, 4. rujna, u ranim jutarnjim satima, nakon što se automobil kojeg je vozio njegov trener Saša Tuksar, zabio u zadnji dio kamiona.

>> Riječ stručnjaka: Tragično stradali Marin Šuica trebao je biti novi Čilić

Putovali su prema Budimpešti gdje su trebali avionom produžiti za Latviju, u Rigu. Nekih 60 kilometara prije glavnog mađarskog grada njihov automobil, kojim je upravljao Tuksar se zabio u kamion i tom je prilikom Šuica zadobio teške ozljede glave. Njegov trener je prošao s lakšim ozljedama. Odmah poslije nesreće liječnici su ustanovili da nije mogući nikakav operativni zahvat, te su mu životne funkcije održavali aparati. Šest dana Marin se borio za život u bolnici u Szekesfehervaru, nažalost, izgubio je taj 'meč'.

Smrt šokirala sve

Mađarski liječnici od prvog trenutka nisu davali previše optimizma, no obitelj i njegov klub TK Franjo Punčec, nisu gubili nadu. 'Drži se, Marine', stajalo je danima na naslovnoj stranici kluba. Mladi Marin ipak je ozljedama podlegao tijekom jučerašnjeg dana, prenose Međimurske novine.

Bio je hrvatski reprezentativac, osvajač brojnih turnira do 14 i 16 godina, a ove je godine igrao i ITF juniorske turnire na kojima je ostvario sjajne rezultate. Na posljednja tri stigao je do polufinala i tako najavio sjajnu međunarodnu karijeru. Stručnjaci su Marinu predviđali blistavu profesionalnu karijeru, no tragična smrt mladog sportaša, umjesto budućih radovanja uspjesima, sve je ostavila u šoku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene