Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Alonso s titulom u McLaren, Schumacher u povijest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osvojivši drugo mjesto u posljednjoj utrci ove sezone, Velikoj Nagradi Brazila u Sao Paulu, Španjolac Fernando Alonso obranio je naslov svjetskog prvaka u formuli 1, čime je postao tek osmi pilot u povijesti kojem je to uspjelo.


Trijumf na Autodromu Carlos Pace izborio je domaći dečko, Brazilac Filippe Massa za upravljačem Ferraria, dok je treće mjesto pripalo Jensonu Buttonu (Honda). 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zagreb obranio naslov dvoranskog prvaka Slika nije dostupna Kličko obranio naslov

Michael Schumacher se u posljednjoj utrci u karijeri na koncu morao zadovoljiti četvrtom pozicijom.

Alonsu je za obranu naslova u posljednjoj utrci trebao tek jedan bod, što je mladi Španjolac rutinski odradio. U tome su mu pomogli i novi problemi jedinog konkurenta Michaela Schuamchera kojem se u osmom krugu probušila guma. 

Premda je bio svjestan kako je u tom trenutku
sve gotovo, Alonso nije želio riskirati i bez ikakvog pritiska odradio je utrku i drugim mjestom potvrdio drugi uzastopni naslov. 

Iako se nakon odustajanja u Japanu, Michael Schumacher javno oprostio s naslovom prvaka bilo je sasvim jasno da će sedmerostruki svjetski prvak sve pokušati kako bi u svom posljednjem nastupu u Sao Paulo, ali ujedno i posljednjem nastupu u Formuli 1, izborio pobjedu i pritom se nadao da Alonso neće osvoji niti jedan bod. 

Međutim, sve nade u moguće čudo iščezle su u osmom krugu kada je Schumacheru prilikom pretjecanja Fisichelle pukla stražnja lijeva guma zbog čega je morao u boks.

Time se njegovi izgledi za osvajanje prvog mjesta nestali. U nastavku utrke pilot Ferraria se sjajnom vožnjom uspio vratiti sa začelja na četvrto mjesto.

Nakon što je pitanje svjetskog prvaka bilo razriješno već u ranoj fazi utrke, ostalo je otvoreno tko će ponijeti konstruktorski naslov. 

Renault je u Brazil stigao sa 195 bodova, devet više od Ferrarija i na koncu je uspio sačuvati prednosti i ponijeti naslov prvaka u poretku konstruktora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene