Jedna osoba, nažalost, poginula je noćas u padu sa ribarskog broda u Šibenskom akvatoriju, kao posljedica jakog i iznenadnog nevremena na moru.

Galerija


Ribar (49) koji je u ponedjeljak oko 23:20 pao s ribarskog broda kod otoka Krapnja pronađen je mrtav u moru kod Žaborića jutros oko 3 sata, potvrdili su u šibenskoj Lučkoj kapetaniji.

Vezani članci Plaža Uživali su na plaži, a onda se vrijeme naglo promijenilo, jedva su uspjeli skupiti stvari Nevrijeme, ilustracija Grmljavinsko nevrijeme s tučom zahvatilo Dalmatinsku zagoru, u Sinju potopljene ulice

Nesreća u Šibenskom akvatoriju dogodila se uslijed jakog i iznenadnog nevremena na moru tijekom ribarenja, a poginuli muškarac bio je član posade ribarskog broda Vicenza, koji plovi pod hrvatskom zastavom.

Ribarica, koju je tijekom plovidbe zlarinskim arhipelagom zahvatio jaki udar bure, nagnula se i mreže su dijelom pale u more pa su dva ribara na palubi prešla u pomoćnu brodicu u namjeri da pokupe mreže kad je jedan ribar pao u more i nije se, prema navodu drugog člana posade, uspio prebaciti na brodicu i nestao je iz vidokruga, zbog čega je pokrenuta potraga, stoji u izvješću Nacionalnog centra za traganje i spašavanje na moru Rijeka, koje prenosi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

"Za osobom su tragale četiri kočarice, policijski brod i brod lučke kapetanije. Osoba je pronađena mrtva oko 3 sata u moru kod Žaborića", rekao je kapetan Lučke kapetanije Šibenik Robert Baljkas.

Zbraja se šteta nakon velikog nevremena

Šibenik.in javlja kako se još zbraja ogromna šteta koja je nastala tijekom nevremena koje je u ponedjeljak oko 23 sata pogodilo šibensko podrušje.

U nevremeu je prema podacima Centra 112 oštećeno 20 automobila, a zaprimljeno je i pet poziva za spašavanje na moru.

"Riva i cijeli grad bili puni su odlomljenih grana, iščupanih stabala i razbijenih automobila", javlja Šibenik.in i dodaju da su gotovo apokaliptični prizori zabilježeni na Srimi. (Hina/Ma.B.)