Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjedništvo SDP-a

Bauk: "Građani su sigurni da Tajani ne bi govorio o talijanskoj Istri i Dalmaciji, a da predsjednica šuti, kao što je to ova predsjednica radila"

Arsen Bauk
Arsen Bauk DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Arsen Bauk gost Dnevnika Arsen Bauk gost Dnevnika Foto: DNEVNIK.hr Arsen Bauk Arsen Bauk Foto: DNEVNIK.hr Arsen Bauk u Dnevniku Nove TV Arsen Bauk u Dnevniku Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Arsen Bauk (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Nakon prvog kruga izbora sastalo se predsjedništvo SDP-a kako bi analiziralo rezultate izborne noći.

"Predsjedništvo SDP-a izrazilo je zadovoljstvo rezultatom prvoga kruga predsjedničkih izbora i činjenicom da je naš kandidat osvojio najveći broj glasova i da ima realne šanse pobijediti u drugom krugu“, izjavio je član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk nakon sjednice.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk ništa od suradnje s Možemo! Bauk na ekspresnoj konferenciji za medije: "Očekujemo da ćemo tako bolje postići rezultat i skinuti HDZ s vlasti" Josipa Krajinović i Arsen Bauk Bruse se detalji Hoće li se nastaviti rasipanje SDP-ove koalicije? Arsen Bauk otkrio je li postignut dogovor s Dalijom Orešković

Zahvalio je svim članovima i simpatizerima, te strankama koje su podržale Zorana Milanovića. Odgovorio je i na pitanje kako prikupiti dovoljan broj glasova za pobjedu u drugom krugu.

"Činjenica je da je 5.01. nova runda. Krećemo s 0:0. Imamo bolju startnu poziciju, ali ona ne garantira pobjedu. Smatramo da je naš kandidat bolji kandidat, vjerujem da su to građani vidjeli i pokazalo se to u kampanji. 75 posto građana je reklo da nije zadovoljno time kako je Kolinda Grabar-Kitarović obnašala dužnost u svojem mandatu.

75 posto građana je sigurno da se niti Orban ne bi prošetavao po Hrvatskoj, a da predsjednik šuti kao što je to naša predsjednica radila. Da Tajani ne bi govorio o talijanskoj Istri i Dalmaciji a da predsjednica šuti, kao što je to ova predsjednica radila, a Milanović to neće raditi", siguran je.

Osvrnuo se i na glasove Miroslava Škore. "Neka istraživanja pokazuju da bi jedan dio glasača, pa i Škorinih, glasao i za našeg kandidata. Očekujemo i jedan dio glasača Miroslava Škore".

Napominje da 05.01. nije najbolje odabran dan za veliku izlaznost, ali da će građani u velikoj većini glasati za Zorana Milanovića.

"Jučerašnji govor dao je naslutiti da su građani vidjeli predsjednika sa stavom, sa pozivom na okupljanje i s retorikom da u našem društvu trebaju svi biti jednaki".

Osvrnuo se i na debate kandidata. "Građani su zaslužili vidjeti debatu njih dvoje. Bilo bi dobro da ih bude više, ne samo jedna debata. Da novinari imaju priliku postavljati pitanja", smatra. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene