Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Miljenica odmalena

Izborni dan u rodnom kraju Kolinde Grabar-Kitarović: "Mi koji imamo malu djecu konstantno im govorimo da budu kao predsjednica"

Rodni kraj Kolinde Grabar-Kitarović- 3
Rodni kraj Kolinde Grabar-Kitarović- 3 Foto: DNEVNIK.hr
U Dražicama, rodnom mjestu Kolinde Grabar-Kitarović, danas je sve bilo u znaku izbora. Na birališta su izašli i stari i mladi.

Na prvi pogled jedna sasvim obična nedjelja za stanovnike Grobinštine, rodnog kraja kandidatkinje na predsjedničkim izborima Kolinde Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prva izjava izabranog predsjednika Milanović o podršci diplomatske karijere Grabar-Kitarović: "Nije odgovorna ni za kakva kaznena djela..." Presjek birača u drugom krugu predsjedničkih izbora - 4 detaljna analiza Mislava Bage Koliko je Škorinih ostalo kod kuće: Ovo su birači koji su donijeli pobjedu Zoranu Milanoviću

"Moramo se malo prvo ugrijati, onda ćemo ići na izbore", napomenuo je Krešimir iz Lopače. Na izbore su danas izašli i stari i mladi.

"Za našu lipoticu, za našu prvu građanku, pravu žensku! Mislim da svi mi koji imamo malu djecu konstantno im govorimo da budu kao predsjednica, da nam bude uzor, svim malima", izjavila je Romana iz Jelenja

Za još jedan mandat aktualnoj predsjednici glas je dala i teta čija je ona miljenica odmalena.

"Kad je bila mala, vidjelo se da teži nečem većem i da će biti ono što je sada", izjavila je Grozdana Rak, teta Kolinde Grabar-Kitarović.

Oni koji aktualnu predsjednicu pamte još iz djetinjstva kažu da je uvijek voljela biti vođa.

"Isto je bila aktivna, predsjednica razreda i tako, uvijek je bila društvena, čak je i sport voljela", kaže Željko iz Dražica, dok Silvano iz Jelenja kaže da je Kolinda Grabar-Kitarović uvijek bila spremna pomoći.

Neki su ipak očekivali više od sumještanke. "Mislim da je sada nakon pet godina manje veselja oko tih izbora, manje smo euforični oko svega. Mislim da je dosta ljudi čak i razočarala", kaže Marjana iz Velenja.

Reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen javlja kako su mještani tijekom dana bili uvjereni u pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović.

"Podsjetimo, Kolinda Grabar-Kitarović počela je svoju kampanju za drugi mandat baš iz Dražica, a završila ju je u Vukovaru. Nakon pobjede prije pet godina na prošlim predsjedničkim izborima došla je nakon tri dana i zahvalila stanovnicima Grobinštine na povjerenju i podršci", javlja Balen.

Nakon izlaznih anketa stanovnici Dražica koji prate izbore u općini Dražice pomalo su razočarani. "Nema euforije, a atmosfera je solidna i čekaju prve službene rezultate, no kažu da će čestitati pobjedniku", javlja Marko Balen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene