Obavijesti Pretražite Navigacija
OBJAVA U PONEDJELJAK

DIP: Svih 11 predsjedničkih kandidata u zakonskom je roku dostavilo prva izvješća o financiranju izborne kampanje

Izvješća će biti objavljena u ponedjeljak, jer zakon kaže da se objavljuju prvog radnog dana nakon što se unesu u sustav za nadzor, objasnio je glasnogovornik i član Državnog izbornog povjerenstva Slaven Hojski.

Svih 11 predsjedničkih kandidata ispunilo je zakonsku obvezu i u roku Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavilo prva izvješća o financiranju izborne promidžbe za predsjedničke izbore, potvrdio je u nedjelju glasnogovornik i član Povjerenstva Slaven Hojski.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stiglo i objašnjenje Zašto pacijenti nisu mogli glasati u bolnicama? "Zakinuti smo za osnovno ljudsko pravo" Slika nije dostupna Interaktivna karta Predsjednički izbori 2019: Pogledajte kako su glasali vaši sugrađani

Rok za dostavu, odnosno unos izvješća u DIP-ov sustav za nadzor financiranja, istekao je u ponoć, podsjetio je Hojski.

Javnost će ta izvješća moći vidjeti u ponedjeljak, sva će biti objavljena na jednom mjestu, DIP-ovim mrežnim stranicama, neće ih, dakle, kao na ranijim izborima, trebati tražiti na stranici svakog pojedinog kandidata.

Izvješća će biti objavljena u ponedjeljak, jer zakon kaže da se objavljuju prvog radnog dana nakon što se unesu u sustav za nadzor, objasnio je Hojski.

Predsjednički su kandidati morali izvijestiti o troškovima koje su imali bilo u neslužbenoj, bilo u službenoj promidžbi, o donacijama koje su dobili, o medijskom oglašavanju i popustima koje su dobili.

Slijedeće financijsko izvješće koje kandidati moraju podnijeti je ono završno, cjelovito koje će dati pravu sliku financijskog dijela njihove promidžbe, a dužni su ga objaviti do 21. siječnja.

Svaki kandidat na promidžbu može potrošiti do osam milijuna kuna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene